Ако предпочитате по-възрастен мъж, трябва да знаете за някои нюанси на неравните отношения.

Имайте предвид, че по-възрастният мъж може да ви открадне младостта. Звучи странно? Това обаче е много реална перспектива. Изследване на Американската психологическа асоциация твърди, че жените, които живеят с по-възрастен мъж, се държат по същия начин като партньора си, в случая като по-възрастен човек.

Не се тревожете, може би това звучи по-лошо, отколкото изглежда в действителност. Да, има вероятност да пренебрегнете някои неща като партитата, например и да започнете да ходите на по-спокойни събития, без алкохол и допълнителен шум.

Друга положителна страна на отношенията с някой по-възрастен е, че имате по-голям шанс за стабилна връзка, тъй като такива мъже са сериозни.

Повечето хора, които имат връзка с някой по-възрастен, имитират поведението им; например стават по-предпазливи и икономични във финансово отношение, по-често правят спестявания. Също така отношението им към житейските ситуации се променя – то е по-балансирано и зряло.

Вижте още: Вашата кръвна група може да разкрие вашия характер

Изследването също подчертава, че отношенията с голяма разлика във възрастта са абсолютно нормални. А поради по-голямата си гъвкавост, младият човек се адаптира по-лесно към дейностите и вкусовете на по-възрастния човек.

А вие готови ли сте да пораснете и да станете по-мъдри? Тогава потърсете по-възрастен мъж!