НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Късно разбрах, че не е нужно да реагирам на всяка ситуация

Късно разбрах, че не е нужно да реагирам на всяка ситуация

0
Късно разбрах, че не е нужно да реагирам на всяка ситуация
Късно разбрах, че не е нужно да реагирам на всяка ситуация

Късно разбрах, че няма нужда да обиждам онези, които са обидили мен. Разбрах, че основният признак за зрялост е способността да се напуска, а не желанието да се съревноваваме.

Разбрах колко много енергия ми отнема реагирането на всеки смут в живота, просто не ми остават сили да да видя всичко хубаво, което ме заобикаля. Осъзнах, че никога няма да успея да угодя на всички, че никога няма да накарам всички да се отнасят с мен така, както бих искала и че това е нормално. Постепенно разбирах, че желанието да очаровам всички е безсмислена загуба на време и енергия, след което остава само една празнота вътре в мен.

Разбрах, че това да не реагираш, не означава да се примириш – това означава да бъдеш над малките спорове. Предпочитам да извлека поука от тях. Предпочитам да бъда по-мъдра.

Избирам спокойствието, защото имам нужда от него. Нямам нужда от допълнителни драми. Не искам другите да ми внушават чувство на неадекватност.

Не ми трябват спорове, кавги и фалшиви отношения. Разбрах, че да не казваш нищо, значи че казваш всичко.

Късно разбрах, че да реагираш на стимули означава да дадеш на другите хора власт над емоциите си. Невъзможно е да контролирате действията на другите хора, но можете да контролирате реакцията си, отношението си, възприятието си и колко лично го приемате.

Разбрах, че най-често подобни ситуации не казват нищо за мен, но говорят много за другия човек. Разбрах, че всички тези разочарования са необходими, за да се научим да обичаме себе си, защото това ще бъде бронята, която ще ни предпази от потенциални недоброжелатели. Любовта към вас самите ще ви спаси, когато някой се опита да подкопае вярата ви и да ви внуши, че не струвате нищо.

Дори да реагирам, това няма да промени нищо, няма да накара хората изведнъж да ме заобичат и да ме уважават, няма да промени гледната им точка. Понякога е много по-добре да оставите нещата така, да пуснете хората, да не търсите решение, да не искате обяснения, да не търсите отговори и да не очаквате другите да ви разберат.

Разбрах, че животът е много по-добър, ако придавам по-малко значение на случващото се наоколо и повече на това, което се случва вътре в мен.

Работете върху себе си и вътрешното си спокойствие и ще разберете, че способността да не реагирате на всяка неприятна дреболия е първата стъпка към здравословен и щастлив живот.