НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Ето какво научих с възрастта! Моята искрена изповед!

Ето какво научих с възрастта! Моята искрена изповед!

0
Ето какво научих с възрастта! Моята искрена изповед!
Ето какво научих с възрастта! Моята искрена изповед!

Научих, че силата ми се крие в моите реакции и че малките неща не заслужават безпокойство. Разбрах, че независимо от изхода на ситуацията, можете да излезете от нея с по-добро разбиране за себе си. Накрая разбрах как да подхождам при всяка неприятност, която се случва в живота ми. И като я пусна, я оставям да ме подмине.

Разбрах, че всичко приключва, когато е необходимо. И че трябва спра да изразходвам собственото си време и енергия, опитвайки се определени неща да работят, които не са предопределени да се случат. Научих, че прекратяването на нещо може да бъде благословия. Това ще доведе до нещо по-добро.

Научих, че няма нищо лошо в това да сте емоционални. Научих, че мекотата е качество, което трябва да ценя в себе си. Виждам колко красива е мекотата ми дори в лошите моменти. Това означава, че въпреки всички страдания и неуспехи, с които се сблъсках, все още предпочитам да обичам свободно с цялото си същество.

Спрях да позволявам на хората да влизат и да излизат от живота ми, когато желаят. Вратата на душата ми е затворена за онези, които търсят временно убежище. И ако искаха да намерят място в живота ми, нямаше да ме напуснат. Разбрах, че такава връзка не е за мен. Започнах да оценявам последователността, защото, когато някой наистина те обича, той винаги ще бъде там. Накрая започнах да вярвам, че някой ден някой ще влезе в живота ми и ще остане в него.

Отказах се от идеята, че животът ми трябва да бъде съобразен с това, което обществото счита за приемливо. Започнах да установявам само моята версия за върхови постижения – това е всичко, което ми трябва, за да бъда щастлива.

Разбрах разликата между желание и необходимост. Тези понятия са толкова лесни за объркване.

Започнах да се уча от грешките си. Вече не съм затворник на собствените си неуспехи.

Накрая се научих да пускам миналото. Разбрах колко е важно да се възползваш от момента, преди той да мине покрай теб.

Научих се как да съм тук и сега, не само физически, но и психически.

Научих се да живея живота си без големи очаквания. Разбрах, че очакванията носят само разочарование.

Научих се да живея комфортно със страха си. Сега приветствам страха с отворени обятия, а не бягам от него.

Спрях да се крия от болката. Когато най-накрая пуснете тази болка, ще научите нещо ново. Най-накрая разбрах, че болката е временна, дори да изглежда, че не е така.

Вижте още: Докато моя съпруг спеше, порових малко в телефона му

Разбрах, че плановете трябва да бъдат коригирани. И ако сте тръгнали по друг път, това не означава, че сте излезли от пътя. Накрая се научих да обичам живота си с бъркотията, която носи.