НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Правила при късите нокти за красив и модерен маникюр

Правила при късите нокти за красив и модерен маникюр

0
Правила при късите нокти за красив и модерен маникюр
Правила при късите нокти за красив и модерен маникюр

Късите нокти са не само удобни, но и модерни. Въпреки това, не пренебрегвайте важните правила в маникюра, ако искате ноктите ви да изглеждат красиви и елегантни.

1. Червеният лак е нашето всичко

Върху късите нокти червеният лак изглежда най-добре – това е най-класическата версия на маникюр, която ще бъде подходяща винаги и навсякъде. Но не и за собствениците на дълги нокти – рискът е твърде голям и биха изглеждали вулгарно.

2. Никакви хоризонтални линии

Графичният маникюр е модерен и изглежда добре на къси нокти, но единственото, което трябва да избягвате, са хоризонталните линии. Те “скъсяват” нокътя, създавайки впечатление, че нокътната плочка е къса и широка.

3. Без френски маникюр

Опитът да „изобразите“ френски маникюр върху къси нокти е неблагодарна задача, тъй като визуално скъсявате нокътната плочка, което не изглежда много привлекателно. Френският маникюр е подходящ само ако нокътят продължава поне малко отвъд пръста. Ако наистина искате някакъв дизайн, направете си обърнат френски маникюр – той също е модерен!

4. Избягвайте светлите нюанси

Върху късите нокти светлите нюанси могат да изглеждат грозно – те са склонни да „изяждат” пространството и ноктите могат да изглеждат много малки. Затова е по-добре първо да оставите ноктите си малко да пораснат, а след това да нанесете бели или пастелни цветове. Докато тъмните нюанси изглеждат много впечатляващо върху къси нокти.

5. Позволете си блясък

Да използвате блясък дори е необходимо! Върху дългите нокти брокатът е просто ужасен, но собствениците на къси нокти трябва често да експериментират с тази модна тенденция – изглеждат свежо и никак не са скучни.

Вижте още: Ако мъжът е по-възрастен от жена си, краде от младостта ѝ

6. Избутайте кожичката навътре

Необработеният маникюр е нещо прекрасно, но не забравяйте, че избутването на кожичката ви осигурява допълнителен милиметър дължина, което е много критично при късите нокти. Ако сте привърженик на европейския маникюр, тогава се уверете, че кожичката винаги е избутана назад и използвайте масло.