НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Тест за дълголетие: само няколко движения ще ви покажат

Тест за дълголетие: само няколко движения ще ви покажат

0
Тест за дълголетие: само няколко движения ще ви покажат
Тест за дълголетие: само няколко движения ще ви покажат

Тест за дълголетие: опитайте да го направите

Екология на здравето: Обикновено е необходимо да се правят много тестове, за да се установи колко добре функционира тялото ни.

Бразилският учен Клаудио Гил Арауджо е разработил един прост тест, който може да определи колко сте млади в действителност.

Многобройни изследвания потвърдиха, че този трик наистина работи. Всичко е много просто! Трябва да седнете и да се изправите. Ето така:

1.Застанете на пода без обувки и кръстосайте краката си. В началото на упражнението имате 10 точки.

2.Седнете с кръстосани крака. В никакъв случай не трябва да си помагате с други части на тялото. Ако се подпрете с ръка, лакът, колене или крак, губите една точка. Ако успеете да седнете по този начин, но все пак загубите равновесие, се взема половин точка.

Тест за дълголетие: само няколко движения ще ви покажат

3.Продължете да седите с кръстосани крака на пода известно време. Сега се опитайте да се изправите без помощта на ръцете си. Ако се подпрете на нещо, губите една точка.

4.С помощта на проста скала на резултатите можете лесно да определите здравословното си състояние.

Тест за дълголетие: скала
8-10 точки: добре. Водите здравословен начин на живот и тялото ви е в отлично състояние. Здравето ви е добро.

6 – 7,5 точки: не е зле. Има какво да се желае, но няма голям риск.

3,5 – 5,5 точки: предупреждение. Има проблем. Рискът да умрете в следващите 6 години е два пъти по-висок, отколкото в двете предишни категории.

0 – 3 точки: лошо. Сериозно предупреждение. Вие сте в много лоша форма и рискът да умрете в следващите 6 години е 5 пъти по-висок от този в категория „добро“.

Разбира се, този тест не е подходящ за хора със специфични заболявания. Независимо от това, на всеки би му било интересно да опита.

Хората от първите две категории могат да бъдат спокойни. Но, ако сте в последната категория, по-добре сериозно помислете за здравето си, преди да е станало твърде късно.

Въпреки това, грижата за вашето здраве е винаги необходима.