НАЧАЛО ЗДРАВЕ Су джок терапия за справяне с различни здравословни състояния

Су джок терапия за справяне с различни здравословни състояния

0
Су джок терапия за справяне с различни здравословни състояния
Су джок терапия за справяне с различни здравословни състояния

Су джок терапия за справяне с болката

Докато ние тичаме до най-близката аптека за помощ, корейците намират панацея за заболяванията по собствените си тела и буквално се спасяват от главоболие, кашлица, високо кръвно налягане и дори сърдечни заболявания.

Методът за лечение без инжекции и хапчета е достъпен за всеки и се нарича су джок. И не са го измислили тибетските монаси, а професорът от Сеулския университет Парк Джа Ву през осемдесетте години на миналия век.

Су джок терапия
Разбира се, су джок терапията не се е появила от нищото. Тя включва вековния опит на китайската медицина и съвременните знания по рефлексология. Привържениците на метода твърдят, че на ходилата и ръцете ни има биологично активни точки, съответстващи на вътрешните органи и части от тялото.

Техниката на терапията се основава на намирането на зони по кожата с неприятни усещания и въздействието върху тях. За точкова стимулация можете да използвате импровизирани средства, например клечка или молив, или семена от растения.

Семената са живи биологични обекти, които имат собствена енергия. Прикрепени към болезнена точка, те абсорбират патогенната енергия, като отдават здрава енергия в замяна.

Су джок терапия за справяне с различни здравословни състояния

Няма противопоказания и странични ефекти за метода и няма нищо сложно в действията – достатъчно е да вникнете веднъж, за да разберете принципа на местоположението на зоните. Защо да не го опитате?

Да се научим да влияем на тялото
Едно-две – главата вече не ви боли
В случай на главоболие, омотайте нокътната фаланга на палеца (съответства на главата) с обикновен ластик и изчакайте няколко минути. Когато горната част на фалангата стане червена, отстранете ластика.

Ще почувствате, че кръвта се е оттекла от главата ви. Ако това не се случи първия път, повторете манипулациите в продължение на 3-5 минути, докато състоянието ви се подобри.

Су джок терапия за справяне с различни здравословни състояния

Как да “поговорите” със зъбобола
Точките, съответстващи на зъбите са разположени около нокътя на палеца. Поставете палеца надолу с фалангата си и си представете, че нокътят е отворена уста. Тогава горната челюст ще съответства на мястото, от което расте нокътят, а долната челюст ще отговаря на частите на нокътя, които режем.

Използвайте тъп молив, за да намерите болезненото място близо до нокътя. Ако след 3-5 минути масаж болката е преминала, сте открили правилната точка. Върху нея сложете зърно от просо и го закрепете с лепенка, за да подейства за по-дълго време.

При настинка
Активните точки по краищата на малкия пръст, безименния, средния и показалеца ще помогнат да се отървете от обикновената настинка. С помощта на лепенка фиксирайте зърна от елда към върховете на тези пръсти. Натискайте върху тях от време на време – това ще ви позволи да дишате по-лесно.

Притискайте и отслабвайте!
Зоните за отслабване се намират около пъпа, хипофизата, устата, хранопровода, стомаха и дебелото черво. Можете да стимулирате центровете с масаж (2-3 минути на ден), но най-удобно е да фиксирате към точките елда, ябълкови семки или всякакви други зърна.

Можете да ги оставите от няколко часа до три дни. Сменяйте ги с нови веднъж седмично. Подходящи са само най-добрите зърна: гладки, цели, с възможност за покълване.

Су джок също може да помогне за загуба на излишни килограми чрез намаляване на апетита. За да направите това, се препоръчва внимателно да масажирате върха на малкия пръст (горната му част) преди хранене.

Месец без проблеми
За да направите цикъла си по-малко болезнен и да се отървете от неприятните симптоми, които го съпътстват понякога, потърсете точките, които съответстват на матката и яйчниците. Масажирайте ги енергично и след няколко минути болката и дискомфортът трябва да преминат.

Масаж при проблеми с коляното
При проблеми с коленете, особено при възрастни хора, трябва да масажирате средните стави на безименния и средния пръст. Това са точкие, съответстващи на коленете, като ставата на безименния пръст съответства на дясното коляно, а ставата на средния пръст на лявото.

За по-ясно изразен ефект върху ставите на средния или безименния пръст, може да прикрепите семена от моркови, червени чушки или семена от домат.

Акупресурният масаж на ръцете помага при интензивно умствено напрежение, стрес, силна умора, облекчава напрежението и умората и дава възможност за релаксация. Можете да го правите както на работа, така и в автобуса, особено след като той не отнема много време, но възстановява силата.

Според изследователите тялото на хората, водещи заседнал начин на живот, остарява 5-10 години по-рано. Утехата е, че можете да се осъзнаете навреме и да поемете контрол над ситуацията.