НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Тази смес с чесън ще спаси реколтата ви от вредители

Тази смес с чесън ще спаси реколтата ви от вредители

0
Тази смес с чесън ще спаси реколтата ви от вредители
Тази смес с чесън ще спаси реколтата ви от вредители

Тази смес с чесън ще спаси реколтата ви

Вредителите и ниският добив принуждават градинарите да се обърнат към химията и пестицидите. Но се оказва, че много проблеми в градината биха могли да бъдат избегнати с помощта на прости, познати и естествени продукти като чесън, кефир, горчица, сол и захар. Именно тях сме използвали преди появата на препаратите по магазините.

Нека да разберем как и в какви случаи можете да ги прилагате, за да увеличите добивите и да се отървете от вредителите.

Тази смес с чесън ще ви помогне за увеличаване на добивите от картофи и предотвратяване на фитофтора

Можете предварително да разберете каква реколта от картофи ви очаква. Ако ви се струва, че не е много голяма, опитайте следния метод през следващата година: добавете 1 кг смлян чесън към 10 литра вода. В получения разтвор потопете посадъчния материал за една нощ (около 9 часа). По този начин не само дезинфекцирате семената, но и стимулирате растежа на растението.

Проверено: след такъв прост трик, реколтата се увеличава с поне една трета!

Друга чудесна особеност на чесъна е борбата с вредителите. Защо да чакате първите признаци на фитофтора върху доматите, ако можете напълно да предотвратите това? 50 гр. счукан чесън се добавя към кофа с вода. С получената смес се напръскват листата на доматите. Чесънът може успешно да бъде заменен с ферментирал кефир – 1 литър на кофа вода.

Сол за сладко и едро цвекло и срещу фитофтора

Забелязали сте, че цвеклото прилича по-скоро на репички? Много малките и недостатъчно сладки глави цвекло не са причина да се обърнете към химията от магазина. Пригответе физиологичен разтвор: 50 гр. обикновена сол на кофа с вода.

Полейте растенията с този разтовор на разстояние 10 сантиметра от корена.

Такова подхранване се прави, ако са се образували най-малко 8 листа.

Допълнително предимство на солта е нейната способност да противостои на фитофтората. Забелязали сте първите признаци по доматените растения? Не бързайте да купувате средства за борба с гъбичните заболявания. За да запазите плодовете, просто трябва да ускорите растежа им. Обикновената сол ще помогне. Можете да ускорите зреенето на плодовете за сметка на листата.

Разтворете 100 гр. сол на 1 литър вода. Напръскайте доматите с него. След известно време, листата ще пожълтяват и ще опадат, а цялата сила на растението ще отиде за узряване на плодовете.

Срещу зелева пеперуда
Направете гъст захарен сироп. Изсипете сиропа в чинийки и ги поставете около периметъра на леглата. Освен това добавете щипка суха мая във всяка чинийка. След известно време ще започне процесът на ферментация, чиято миризма ще привлече зелевите пеперуди. Вредителят ще кацне в чинийката и ще остане там, защото просто сиропът няма да му позволи да излети.

РЕКЛАМА1
loading...
loading...
loading...