НАЧАЛО ЗДРАВЕ Масло от розмарин за ефективно отстраняване на целулита

Масло от розмарин за ефективно отстраняване на целулита

Масло от розмарин за ефективно отстраняване на целулита
Масло от розмарин за ефективно отстраняване на целулита

Масло от розмарин – решава проблеми от глава до пети

Розмаринът е подправка с освежаващ аромат, който придава на ястията богат вкус. Маслото му е високо ценено и заради аромата, но и заради отличния му ефект върху здравето на кожата. В допълнение, маслото от розмарин може да премахне целулита и да стимулира циркулацията на кожата.

Добавяме розмарин към ястията, но когато се приготви мацерат, получаваме съвсем нов начин на използване на тази ценна подправка.

Етеричното масло от розмарин е скъпо, но можете да си приготвите мацерат, който е доста евтино за приготвяне, тъй като се нуждаем само от пресен розмарин и масло по избор, най-доброто студено пресовано маслиново или слънчогледово масло.

Приготвяне:
Наберете розмарин, измийте го добре и го изсушете на слънце през целия ден. Това ще предпази мацерата от развитие на мухъл, който може да се появи, ако в растението остане влага.

Отстранете стъблото от изсушения розмарин и използвайте само листенцата. Напълнете чист и сух буркан с розмарина.

Изсипете студено пресовано масло и оставете един пръст свободно място от върха на буркана. Затворете буркана добре, разклатете.

Оставете на слънчев прозорец за 40-45 дни. На няколко дни разклащайте буркана и когато е готов, прецедете през марля или ситна цедка. Съхранявайте маслото, добре затворено в хладилник в тъмна бутилка до 6 месеца. Ако обичате леко пикантния вкус, добавете две или три люти чушки.

Употреба: В кулинарията: добавя се към различни рецепти с месо, печива, хляб, пица, сирене, салати и други подобни.

За косата: Отлично е за лечение на суха и увредена коса, както и при проблеми с пърхот. Масажирайте скалпа и нанесете върху косата и оставете да действа. Оставете да действа поне два часа. За да стимулирате растежа на косата е необходимо да я затоплите леко и да масажирате корените поне 5 минути, след което да го оставите 30 минути преди да измиете косата.

За по-добро кръвообращение и срещу целулит: използвайте за масаж на уморените части от тялото, особено при лошо кръвообращение. То е много полезно за хора, прекарали инсулт, където крайниците са студени заради лошото кръвообращение. Масажирайте кожата с маслото, за да насърчите микроциркулацията.

Това масло е много ефективно за отстраняване на целулита, няколко дни седмично масажирайте кожата, за да започнат мастните депа да се разграждат.

loading...