НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Винаги имайте парче тебешир под ръка. Ето защо

Винаги имайте парче тебешир под ръка. Ето защо

0
Парче тебешир под ръка. Ето защо винаги трябва да е с вас!
Парче тебешир под ръка. Ето защо винаги трябва да е с вас!

Парче тебешир под ръка! Ето защо!

Парчето тебешир ни напомня за младостта, когато учителят пишеше упражнения на дъската или когато децата рисуваха рисунки по улиците. Може дори да не сте си спомняли за тебешира отдавна, сега ще имате основателна причина да се запасите с този материал. Оказва се, че тебеширът е много полезен в кухнята.

Масло и мазнини
Може би сте забелязали преди, че гимнастиците и щангистите използват креда на прах, за да изсушат потните си ръце и да подобрят захвата. Същият трик работи за всички видове мазнини и масла. Следващият път, когато на любимата ви риза се появи мазно петно, можете да го премахнете с тебешир. Просто го втрийте в петното и го оставете за няколко часа.

Училищен тебешир
Ако искате да се запазите с голямо количество, тогава уверете се, че купувате бял тебешир, а не цветен. Повечето от тях съдържат восък или багрила и това ще навреди на дрехите ви повече, отколкото ще помогне. Затова, обърнете особено внимание какъв тип тебешир ще купите. Белият училищен тебешир е най-добрият избор, когато става въпрос за премахване на петна. Освен това е важно да знаете, че този трик действа най-добре върху пресни петна.

Вижте още: Каква спътница в живота търсят мъжете – милионери?

Ако забележите мазното петно, не чакайте, докато изсъхне, а се опитайте да го премахнете веднага. Ето защо си струва да държите парче тебешир в кухнята – той винаги ще ви бъде под ръка, когато имате нужда.