НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Петна по дрехите – лесни начини за отстраняване

Петна по дрехите – лесни начини за отстраняване

0
Петна по дрехите - лесни начини за отстраняване
Петна по дрехите - лесни начини за отстраняване

Петна по дрехите – ето как да се справите с тях

Понякога, всички методи за премахване на петна от дрехите, които знаем не помагат. Обръщаме се към скъпите средства, но те също не дават желания резултат. Затова е необходимо да се намерят алтернативни варианти за премахване на тези петна.

Предложените от нас методи се отличават със своята достъпност и лекота. И сами ще забележите резултата много скоро. Ето защо, можете смело да се запознаете с нашите съвети.

1.Има петна по дрехите ви, независимо от цвета? Тогава, просто се нуждаете от подходящ съд, който да напълните с вода. Изсипете една супена лъжица сода и разбъркайте. Когато содата се разтвори във водата, накиснете дрехата и изчакайте няколко минути. След това изперете, както обикновено.

2.Неприятните петна, които остават след попадане на малко мазна храна по дрехите, могат да бъдат отстранени с помощта на царевично нишесте. Всичко, което трябва да направите, е да поръсите петната с нишесте и да оставите дрехата за 1 нощ. На сутринта можете да изперете дрехата.

3.Петната от пот също са проблематични. Сапунът и кислородната вода ще ви помогнат (1: 2). Просто намажете замърсената част и изперете. Ще се справите с петната бързо и ефективно.

4.Ако има дрехи, които трябва да перете всеки ден, добавете само 1 чаша оцет (бял) в пералнята, преди да започнете самия процес на пране. Това ще ви помогне да се отървете от обичайните петна и да премахнете неприятната миризма на пот.

Вижте още: Страхотен ябълков пай с орехи – любима рецепта

5.Обикновеният аспирин ще помогне за отстраняването на много устойчиви замърсявания. Ако по дрехите има петна, тогава няколко таблетки аспирин, ще ви помогнат да се справите с тях. Просто ги добавете стрити към пералнята.

6.В случай на различни бактерии можете да използвате обикновен лимонов сок. Това е чудесен начин за почистване на тъканите и за поддържане на свежестта за дълго време.