НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Да спасим брака си – полезен съвет от един добър съпруг

Да спасим брака си – полезен съвет от един добър съпруг

0
Да спасим брака си - полезен съвет от един добър съпруг
Да спасим брака си - полезен съвет от един добър съпруг

Да спасим брака си – какво е нужно да направим?

Когато двама души решат да свържат живота си в брачен съюз, те са толкова очаровани един от друг, че дори не забелязват недостатъците си. С течение на времето, любовта отива на заден план, съпрузите започват да си задават един и същ въпрос: защо партньорът ми се промени толкова много, стана безразличен, егоистичен и зависим? И тогава идва моментът, в който човек забравя защо се е влюбил и започва да вижда само най-лошото в половинката си, упорито затваряйки очите си за добрите качества. Важно е да не се отказвате, а да се опитате да разберете какво се случва. Винаги има възможност да спасите брака, докато любовта е все още жива.

Един съпруг сподели историята си как е успял да спаси семейството си, когато той и съпругата му били на прага на развода. По-нататък разказът ще продължи от името на този мъж.

Трудно е, но не и невъзможно, да спасиш брака си. Наскоро дъщеря ми ми каза: „Като дете се страхувах, че поради постоянните разногласия ти и майка ми ще се разведете. Много се радвам, че сега се разбирате и все още сте заедно. “Спомням си миналото и все още не мога да разбера как успяхме да се оженим: бяхме абсолютно несъвместими. Годините минаваха една след друга и това в никакъв случай не се отрази положително на брака ни. Дори парите не ни донесоха удовлетворение. Когато бях далеч по работа, се чувствах щастлив сам.

На ръба на раздялата
По-рано съпругата ми и аз обсъждахме развода няколко пъти. Всеки разговор по телефона завършваше по един и същи начин. В отчаянието си започнах да се моля. Бях убеден, че този брак е огромна грешка. Беше невъзможно да се живее така. Не проумях защо не мога да се разбирам със съпругата си. В крайна сметка, аз й направих предложение и исках да прекарам остатъка от живота си с нея. И двамата сме добри хора. Защо не работи?

Спасението е
Отпуснах се на пода в изтощение и тогава разбрах: мога да се променя аз. Точно това направих, защото все още обичах жена си.

Вижте още: Чушки за зимата в горчичен сос – невероятно вкусни

Върнах се вкъщи вечерта, но тя дори не ме погледна. Сутринта попитах жена си: „Как мога да направя деня ти по-добър?“ Тя отговори сърдито, че вече не е възможно. Зададох въпрос си втори път, след което жена ми отговори: „Искаш ли да направиш нещо? Почисти кухнята”. Мълчаливо направих каквото поиска. НА следващи ден ми жена ми каза да почистя гаража, въпреки че знаеше, че имам много работа. Вместо да се обидя и да започна да споря с нея, изпълних молбата й. Накрая жена ми ме попита защо правя това. Признах, че я обичам и ще се опитам да спася брака ни. Когато ден по-късно зададох въпроса си, тя ме помоли да прекарам известно време с нея. Оттогава започнахме да се грижим повече един за друг. Оттогава живеем щастливо повече от 30 години.