НАЧАЛО ЗДРАВЕ Почистване на черния дроб с напитка от тиква и мед

Почистване на черния дроб с напитка от тиква и мед

Почистване на черния дроб с напитка от тиква и мед
Почистване на черния дроб с напитка от тиква и мед

Почистване на черния дроб с тиква и мед

Ето как можете да почистите черния дроб у дома? Възползвайте се от тези съвети, за да помогнете на черния си дроб и в резултат на това да се почувствате по-добре.

Черният дроб е филтър за нашето тяло. Пречиства кръвта ни от токсини и шлаки. Работата на всички органи зависи от това колко чиста е кръвта ни. Затова е необходимо периодично да се прочиства черният дроб, за да се подобри цялостното здраве.

Как да почистите черния дроб? Има много начини да направите това. Но има методи, които са доказали своята ефективност. Те дори могат да се използват за подобряване здравето на децата.

Днес ви представяме полезно и вкусно средство. Това е мед с тиква и джинджифил.

Как да приготвите това чудесно средство?
Необходима ви е узряла тиква, 300 гр. мед и 50 гр. джинджифил. Отрежете капака на тиквата и почистете вътрешността. Настържете джинджифила вътре и изсипете меда. Върнете капака и оставете на хладно място за ден. След това изсипете сока и добавете нов мед.

Пийте по една трета чаша 3 пъти на ден половин час преди хранене. Може да се дава и на деца. За почистване на черния дроб курсът е 3 седмици.

Джинджифилът в тази рецепта не е задължителна съставка, но е препоръчителен. Ще допринесе за здравето на целия организъм.

Ползи от тиквата за черния дроб:
премахва излишния холестерол
подобрява проходимостта на жлъчните пътища
нормализира липидния и въглехидратния метаболизъм
укрепва червата и пикочната система
микроелементите в тиквата са в състояние да обновят увредените чернодробни клетки, предотвратяват тяхното унищожаване от заболявания като хепатит, цироза и увреждане на черния дроб от паразити

Например, при уролитиаза сокът от тиква с мед е просто необходим. Приемайте по 100 мл. 3 пъти на ден в продължение на 10 дни.

Вижте още: Пречистване на белите дробове: това е идеалната напитка

Противопоказания
Не консумирайте тиквата, ако страдате от: захарен диабет, чревни колики, гастрит, храносмилателни заболявания, нарушение на киселинно-алкалния баланс.