НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Лицемерни хора – ето как да ги изключите от живота си

Лицемерни хора – ето как да ги изключите от живота си

0
Лицемерни хора - ето как да ги изключите от живота си
Лицемерни хора - ето как да ги изключите от живота си

Лицемерни хора – ето как да ги държите на дистанция

„Единственият порок, който не бива да бъде простен, е лицемерието. Покаянието на лицемера само по себе си е лицемерие“ – казва ирландският писател Уилям Хазлит.

И е 100% прав. В атмосфера, пълна с лицемери, искрените хора биват осъждани и стават най-лошият враг.

И трябва да признаем: всички сме изправени пред лицемерие. Но е едно, ако подобно поведение е случайност, необходима мярка и друго, ако е начин на живот.

Хората, избрали лицемерието като инструмент за постигане на целта си, няма да се спрат пред нищо. Затова трябва да знаете как да се защитите в такива случаи.

1.Мислете какво говорите
Лицемерите не бива да знаят вашите тайни. Затова бъдете много предпазливи за това, което им споделяте. Не давайте в ръцете на лицемерите оръжие срещу вас.

2.Спазвайте дистанция
Физическата дистанция е добро решение за избягване на такива хора. Но в много случаи тези отровни хора са наши колеги или част от социалната ни група. Опитайте се да сведете до минимум броя контакти, създайте психологическа бариера.

3.Не се опитвайте да ги обичате
Да се опитате да ги обичате не е най-доброто, което можете да направите. Никога няма да разберете дали ще се превърнете в техни жертви. Затова е по-добре да не започвате никакви трепетни отношения.

4.Запазете спокойствие
Лицемерите обичат да прогонват хората от себе си, провокират негативни емоции, така че другите да го забележат. Не им доставяйте това удоволствие.

5.Бъдете директни
Директно кажете на лицемера какво мислите за него. Да, това може да създаде напрежение, но също така ще ги накара да разберат, че сте готови да се борите.

6.Хумор
Често лицемерните хора са изключително сериозни. Използвайте хумор, за да напукате леда под краката им.

Вижте още: Коледният кактус ще цъфти обилно, ако следвате тези правила

Има ли лицемерни хора във вашето обкръжение?