НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Последният ден от живота ми – ако беше днес, ето какво бих...

Последният ден от живота ми – ако беше днес, ето какво бих направил

0
Последният ден от живота ми - ако беше днес, ето какво бих направил
Последният ден от живота ми - ако беше днес, ето какво бих направил

Последният ден от живота ми – ето как бих го прекарал, ако знаех, че това е днес

Ако днес е последният ден от живота ми, със сигурност няма да участвам в кавги и спорове, независимо дали са необходими или не. Няма да споря кое е важно и кое не, какво считам за правилно или грешно. Просто е – нямам време за всичко това.

Днес е последният ден от живота ми. Трябва да го използвам възможно най-добре.

Ще се усмихвам на минувачите. Ще се опитам да помогна на съседите си с тежките чанти, ако се натъкна на тях случайно.

Ще стана рано, защото искам да видя изгрева. Ще се насладя на първото сутрешно кафе, опитвайки се да запомня неговия мирис и вкус.

Няма да се блъскам в магазина, защото има голяма отстъпка и мога да си купя нещо намалено и ненужно, за което нямам достатъчно място и пари.

Това, което днес нямам е време. Нямам излишно време, което да пилея в ненужно пазаруване, чакане в пробната и да се притеснявам, че няма да има моя номер или любимия ми цвят.

Ще се обадя на всички, които са важни за мен. Ако сгреша, ще ги помоля да ми простят. Аз също ще простя на всички, които са ме оскърбили.

Времето минава бързо, всеки час, всяка минута е скъпоценна. Нямам време да се тревожа, нямам време за стрес и сълзи и излишни притеснения.

Ще искам да изпека нещо хубаво, все пак това е последният ми ден. Ще пия с близките ми.

Бих се радвал да ги прегърна толкова дълго, колкото е възможно. Да взема със себе си допира, аромата им. Тяхната любов да се залепи за мен като отпечатък с надеждата, че моята ще остане залепена за тях.

Ако днес е последният ден от живота ми, искам да бъда с любимите си хора. Искам да се смея, без никакви грижи. Да не броя пари, да не мисля за работа и колегите си.

Вместо това бих искал да се разхождам с кучето, да го погаля и да играя до умора. Да играя с внуците си, да участвам в детските им игри, сякаш това е най-важното и сериозно нещо на света.

Искам още веднъж да водя всички дълбоки и не толкова разговори с любимите ми хора. Искам да се шегувам за своя сметка, без да изпитвам срам или гняв.

Не искам да се притеснявам за външния си вид, искам сърцето ми да е пълно. Искам да си тръгна с мисълта, че съм направил нещо добро, макар и дребно.

Вижте още: Плетена питка: бърза и вкусна рецепта, правя я всеки уикенд

Искам да обичам и да бъда обичан. И да знам, че ще липсвам на някого, когато ме няма и ще си спомня за мен.

И това би било повече от достатъчно.