НАЧАЛО ЗДРАВЕ Чаша солена вода на ден – ето какви промени ще настъпят в...

Чаша солена вода на ден – ето какви промени ще настъпят в тялото ви

0

Чаша солена вода на ден – ето за какво е полезна

Ползите от водата с лимонов сок или ябълков оцет са добре известни. Вместо тези две напитки напоследък хората консумират нова напитка – солена вода.

Знаем също, че прекомерната консумация на сол е лоша за здравето ни, но ползите и положителните ефекти върху човешкото тяло рядко се коментират.

По-специално, комбинацията от чиста морска сол и вода като част от хранителния режим може да регенерира тялото ни благодарение на минералите в тази напитка и голямата хранителна стойност.

Смесете 300 мл. вода с малка щипка сол и я изпийте със закуската или през деня. Ето какъв ще бъде резултатът.

1.Правилна хидратация
Известно е, че може да се пие и много вода и на организма да му липсва натрий, което води до хипонатриемия. Солта също помага на тялото да абсорбира водата и да поддържа натриевия баланс в организма.

2.Детоксикация
Солената вода съдържа минерали, които помагат за естествената детоксикация на организма и елиминирането на вредните токсини, а също така има антибактериални свойства, тоест премахва бактериите от тялото.

3.Храносмилане
Солта активира жлезите в устата, освобождавайки протеин, който помага за правилното храносмилане на храната и по този начин значително подпомага храносмилателния процес. С тази напитка подутият корем ще бъде само спомен.

4.Сън
За страдащите от безсъние солената вода може да бъде тяхното решение на неприятния проблем. Естествените минерали в солта успокояват тялото и нервната система, намаляват нивата на кортизол (хормон на стреса), който често е виновник за нашето безсъние.

5.Кожа
Всички искаме да имаме здрава и красива кожа, а за това могат да ни помогнат минералите в солта. Те намаляват акнето, обривите, екземите, поддържат кожата чиста и гладка.

Вижте още: Зодия Везни – 21 неща, които не знаете за този знак

Повечето хора могат да потвърдят, че морската вода действа чудесно на кожата отвън, но чаша солена вода отвътре може да помогне за регенерирането на епителните клетки.