НАЧАЛО ЗДРАВЕ 6 вида телесни мазнини и как да се отървете от тях

6 вида телесни мазнини и как да се отървете от тях

0

Отслабването е само част от борбата с излишните килограми. Необходимо е също така да намалите процентът телесни мазнини в организма си.

Всеки човек има свой тип физика, следователно няма универсален метод за изгаряне на мазнините.

Но учените разграничават 6 различни вида телесни мазнини според мястото им на натрупване в организма и всеки има свой конкретен метод за тяхното изгаряне.

1. Мазнини в горната част на тялото.

Причина: възникват поради излишък на калории и липса на спорт.

Решение: съсредоточете се върху аеробните упражнения – ходене, бягане, плуване в продължение на 30 минути на ден. Освен това изключете сладкишите и натуралните сокове от вашия хранителен режим, тъй като това са източници на празни калории.

2. Мазнини в долната част на корема.

Причина: стрес, депресия и тревожност.

Решение: научете се да се отпускате и почивате. Хормонът на стреса кортизол причинява натрупването на мазнини в областта на корема ви, така че медитацията или дихателните упражнения са добър вариант за вас.

3. Мазнини по бедрата и задните части.

Причина: излишък от глутен в хранителния ви режим.

Решение: фокусирайте се върху краката по време на тренировка, изкачвайте стълбите в блока, вместо да се возите в асансьора. Не забравяйте да закусвате, тъй като сутрешното хранене стартира и събужда метаболизма.

4. Мазнини по корема.

Причина: прекомерна консумация на алкохол.

Решение: алкохолът е много висококалоричен, така че намалете консумацията му до минимум. Яжте често: по 5-6 пъти на ден на малки порции.

5. Мазнини в долната част на тялото, включително подбедриците.

Причина: типично за жените с проблеми с вените.

Решение: за да избегнете подуването, спрете да ядете солени храни. Опитайте се да правите малка тренировка на всеки 30 минути.

6. Мазнини по гърба и горната част на корема.

Причина: ниска физическа активност.

Решение: спете повече, това ще нормализира хормоналния баланс, яжте по 3-4 пъти на ден. И правете физически упражнения по-често.

Вижте още: Естествени обезболяващи средства без хапчета

А вие какъв тип телесни мазнини имате?