НАЧАЛО РЕЦЕПТИ Домашно сладко, готово за 5 минути, всички витамини се запазват

Домашно сладко, готово за 5 минути, всички витамини се запазват

0
Домашно сладко, готово за 5 минути, всички витамини се запазват
Домашно сладко, готово за 5 минути, всички витамини се запазват

Домашно сладко, готово за 5 минути

Обичам всякакви домашни заготовки за зимата и днес представям на вашето внимание една от тях, а именно сладко, готово за 5 минути. Това сладко се приготвя на 1 етап от различни видове плодове: става бързо, всички витамини и хранителни вещества се запазват! Вижте сами и споделете рецептата с приятелите си.

Необходими продукти:
малини, френско грозде, ягоди, вишни – 1 кг
захар – 1 кг
лимонов сок – 4 супени лъжици (за вишните не е необходим)

Начин на приготвяне:
Измийте узрелите плодове, отстранете семките от вишните. Поръсете със захар и оставете за една нощ в хладилника.

На сутринта сложете съда с плодовете на слаб огън, като разбърквате, оставете да кипне. След като заври, добавете лимоновия сок и варете още 5 минути.

Изсипете сладкото горещо в стерилизирани буркани и затворете. За мен най-удобни са бурканите от 250 мл. с винтова капачка. Докато сладкото се вари, кипнете капачките, а бурканите стерилизирайте в микровълновата.

Обърнете затворените буркани със сладко с капачките надолу и увийте за няколко часа, докато изстинат. Вашето домашно сладко е готово!

Вижте още: Пиле в диня: вкусна рецепта, която със сигурност ще ви хареса

Приблизителното количество на готовия продукт зависи от плодовете, които сте избрали. Проверено: такова сладко се съхранява перфектно в условията на градски апартамент извън хладилника, няма да се развали.