НАЧАЛО ЗДРАВЕ Излекуване на диабета за 30 дни: следвайте следните правила!

Излекуване на диабета за 30 дни: следвайте следните правила!

Излекуване на диабета за 30 дни: следвайте следните правила!
Излекуване на диабета за 30 дни: следвайте следните правила!

Излекуване на диабета за 30 дни – храненето е много важно

Колкото по-малко ядете, толкова по-дълго ще живеете, твърди този лекар.

Д-р Габриел Казънс отдавна е известен с предпочитанията си към суровата храна, но придоби огромна популярност след излизането на филма „Излекувайте диабета за 30 дни“.

Този документален филм показва как група хора със затлъстяване и диабет напълно спират консумацията на захар и въглехидрати и от това зависи дали ще се възстановят по време на месечната диета под наблюдението на д-р Казънс.

В книгата си Габриел обяснява как се лекува диабет тип 2: С поредица от диетични прочистващи режими с ниско съдържание на въглехидрати, упражнения, билки и добавки.

Д-р Казънс препоръчва тази диета за всички, а не само за диабетици. Според него диабет тип 2 се появява заради затлъстяване и най-лесно се лекува с правилна, здравословна диета.

Лечението се състои от само три етапа (да не се консумират никакви животински продукти, а само растителна храна, която е сурова или термично обработена при температура не по-висока от 40 градуса (сушене на фурната).

На първия етап не трябва да ядете плодове и нищо друго, което съдържа захар.

На втория етап можете да ядете сурови храни, плодове и зеленчуци с нисък гликемичен индекс като горски плодове и моркови.

На третия етап само сурови храни, понякога плодове с висок гликемичен индекс – за десерт е позволено, например, два банана на ден.

Хората със сериозни заболявания трябва да следват първата фаза в продължение на три или повече месеца, след това да преминат към втора фаза и след това към третата.

За повечето хора се препоръчва втората фаза за поддържане на оптимално здраве. 50% от диетата трябва да се състои от въглехидрати, зелени зеленчуци, водорасли – всички в суров вид. Останалата част от диетата трябва да се състои от покълнали зърнени храни, бобови култури и ядки.

Такава диета е не само лек, но и най-добрата превенция на болестта, защото подмладява организма и осигурява дълголетие. „Колкото по-малко ядете, толкова по-дълго ще живеете“ – тази идея за първи път се популяризира от учения Луиджи Корнаро, който живее 102 години.

Най-добрият начин да направите това е да ядете сурова растителна храна, тъй като суровите храни съдържат по-малко калории от преработените храни.

Самият д-р Корнаро гладувал 40 или повече дни.

Коя сурова храна е най-добрата?
Д-р Казънс твърди, че всеки човек трябва да яде храната, която расте в района, в който живее. Храната трябва да съответства на климата, в който живеете.

Например, ако човек живее в пустинята, той трябва да яде ядки, тъй като те са с високо съдържание на мазнини, както и повече сол, за да се избегне дехидратацията.

В изключително горещи райони трябва да се ядат повече плодове, докато хората в студените райони трябва да ядат повече мазни храни и мед вместо плодове.

Вижте още: Недостиг на калий в организма – ето кои са симптомите

Упражения
Д-р Казънс не препоръчва прекалено тежките упражнения. Трябва да откриете тези, които ви подхождат най-добре, независимо дали това е йога, пешеходен туризъм, бягане и други подобни.

loading...