НАЧАЛО ЗДРАВЕ Женски болести – ето каква е връзката с душевното състояние

Женски болести – ето каква е връзката с душевното състояние

0
Женски болести - ето каква е връзката с душевното състояние
Женски болести - ето каква е връзката с душевното състояние

Женски болести – каква е причината? Рядко правим връзка между душевното състояние и физическото здраве.

Нито една болест, нито една кървяща рана не могат да се сравнят с душевната болка.

Физиологията на жената е пряко свързана, колкото и странно да звучи, с фините душевни материи. Много женски болести възникват поради факта, че ние не приемаме някои неща в себе си (външен вид, характер, социална позиция и т.н.). И всъщност предотвратяването и излекуването на неприятна болест е много по-лесно, когато разберете нейния психологически произход.

Фибромиоми
Това е доброкачествен тумор, който има травматичен произход (например разкъсване на мускулни влакна на матката по време на раждане). Ако говорим за психосоматика, тогава фибромиомите са възможни при жена, която е обидена от мъж. Това може да бъде силно негодувание, неизказана претенция, предателство от любим човек – изключително неприятно събитие, към което жената постоянно се връща.

В повечето случаи фибромиомите не се поддават на консервативно лечение (в началния етап е възможно лечение с хомеопатия, хормони и др.). Отстранява се оперативно. Това е много сериозно заболяване, решението за операция често се оказва съдбоносно за жените (не всички са съгласни да премахнат матката си) и влияе значително на психиката. Човек трябва да има голяма воля, за да вземе правилното решение. Ако простите обидата, разбира се, това няма да ви спаси от тумора, но лечението ще мине много по-лесно.

Възпаление на яйчниците, кисти
Яйчниците символизират творческата енергия на жената. Ако отново жената не може да изрази позицията си, да реализира потенциала си, възникват проблеми с тези органи.

Вижте още: Проблеми със ставите: вълшебна смес, която ще ви спаси от болката

Нередовен менструален цикъл
Нарушение в цикъла или липса на менструация в психологически контекст показва, че момичето или жената отрича своята природа, своята женственост. Не е доволна от тялото си, страхува се да бъде сексапилна. Цикълът се връща към нормалното, когато една жена влезе в някакъв женски колектив с нормален морален климат. Постоянната комуникация с нежния пол нормализира притока на женска енергия и често именно поради това менструацията става безболезнена.