НАЧАЛО ЗДРАВЕ Рак на гърдата – 6 прости правила, за да предотвратите появата му

Рак на гърдата – 6 прости правила, за да предотвратите появата му

0
Рак на гърдата - 6 прости правила, за да предотвратите появата му
Рак на гърдата - 6 прости правила, за да предотвратите появата му

Рак на гърдата – едно от най-често срещаните женски заболявания. Повечето от нас знаят какво представлява, но знаете ли как да го предотвратите?

Въпреки че съвременната наука все още не е установила как точно започва да се образува рака, можете да предприемете някои превантивни мерки, за да се опитате да го избегнете. Основното нещо – не чакайте, докато вече е твърде късно.

Намалете нивото на стреса
Ако не правите редовни почивки от работа, нивата на стрес ще увеличат шанса от развитие на рак на гърдата. При стрес, болните клетки не само не умират, но и се разпространяват.

Контролирайте нивото на стрес. Организирайте времето си така, че да си починете и да избегнете рутината.

Отстранете токсините
Пречистването на организма е полезно за предотвратяване на рака на гърдата.

Препоръчва се да елиминирате и други токсини в ежедневието си. Например, някои изследвания показват, че определени вещества в дезодорантите са свързани с развитието на рак на гърдата.

Бъдете активни
Ето още една причина да ходите на фитнес: активният начин на живот предотвратява развитието на рака.

Помислете за добавките с калций
Хората приемат калций по различни причини. Някои имат непоносимост към млякото, на други им е предписан от лекар, а някои приемат такива добавки заради активния си начин на живот.

Но проучванията показват, че прекалено големите количества калций в организма могат да допринесат за развитието на рак на гърдата.

Научете се да контролирате емоциите си
Както стресът има отрицателен ефект върху здравето, така и емоциите, ако не се научите да ги контролирате. Именно хормоните предизвикват чувствата, а при жените нивата на хормоните постоянно се променят.

Научете се да управлявате емоциите си чрез медитация, водене на дневник, ново хоби. Защото ракът на гърдата също е свързан с емоционалните травми.

Преглеждайте се редовно
Здравословният начин на живот, силната имунна система, правилното хранене и избягването на нездравословни дейности ви помагат да останете здрави.

Вижте още: Канела и мед – смес, която лекува рак, артрит и холестерол

Ракът на гърдата е страшна диагноза за една жена, така че направете всичко възможно, за да поддържате здравето си. Малките ежедневни навици могат да изиграят огромна роля за здравето ви и, разбира се, годишните прегледи при лекар са задължителни.