НАЧАЛО ЗДРАВЕ Инфаркт при жените – пет отличителни симптома

Инфаркт при жените – пет отличителни симптома

0
Инфаркт при жените - пет отличителни симптома
Инфаркт при жените - пет отличителни симптома

Инфаркт при жените – проявява се различно

Ако се събудите от гадене, какво би ви дошло на ум на първо място? Най-вероятно, че предният ден сте яли нещо развалено. 90% от жените не подозират, че това може да е знак за предстоящ сърдечен удар!

Вероятно, повечето от вас ще бъдат изненадани, че гаденето и повръщането могат да бъдат признак за прединфарктно състояние. Ако не потърсите медицинска помощ навреме, можете да загубите живота си.

Инфаркт при жените – много деликатна тема! Може да не почувствате нещо наистина страшно, да отидете при лекар ви се струва нелепо. Въпреки това, може би вашето поведение значително ще съкрати дните ви. Може да се окаже, че коронарните и централните ви артерии са запушени. Навременната операция ще спаси живота ви.

При жените, симптомите не са ясно изразени. Ето защо водещата причина за смърт е инфаркт. Може да се изненадате, но повече от половината жени, умиращи от сърдечен удар, са нямали никакви симптоми преди това. Разбира се, най-вероятно е имало симптоми, но никой просто не ги е свързал с опасните последици. Основният предупредителен знак за инфаркт е болка в ръката и гърдите. Въпреки това повечето жени не ги усещат ясно или изобщо не ги усещат.

Пет основни симптома, които ще ви позволят да забележите проблема навреме.

Неприятно усещане от брадичката до корема
Понякога може дори да не сте наясно какво се случва. Усещането „нещо не е наред“ е повод да обърнете внимание на здравето си.

Зъбобол
Ако ви измъчва зъбобол, който не може да бъде облекчен от обезболяващо, тичайте при лекаря! Дори при зъболекаря! Зъболекарят може да определи, че причината за болката не е зъб и да ви изпрати при кардиолог. Същото може да се каже и за безпричинната болка в гърба.

Дискомфорт
Болката не е единственият тревожен симптом. Всеки дискомфорт в областта на гърдите който не отминава, е повод спешно да си направите кардиограма.

Проблеми със стомаха
Лошото храносмилане и други стомашни проблеми могат да са предвестник на сърдечни проблеми. Повръщане и гадене, виене на свят – повод да отидете на лекар.

Умора
Ако изпитвате постоянна умора, съчетана със задух – незабавно посетете кардиолог.

Вижте още: Рак на гърдата – 6 прости правила, за да предотвратите появата му

Ако подозирате инфаркт директно поискайте кардиограма. Не се страхувайте, че ще ви обвинят в мнителност. По-добре да се презастраховате.

Никой не е застрахован от инфаркт. Можете да сте здрави, да не пушите, да пиете само вода и пак да сте изложени на риск.