НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Как да запазите свежите зелени подправки в хладилника за дълго?

Как да запазите свежите зелени подправки в хладилника за дълго?

0

През есента и зимата свежите зелени подправки изчезват от градината. Затова започваме да ги купуваме от пазара и най-често през почивните дни. По правило след 2-3 дни вече трябва да ги изхвърлим. Е, можете да решите, че ако ги съхранявате в хладилника, ще изглеждат като току-що купени, но ще се овлажнят и ще станат негодни за консумация.

Нищо подобно. Можете да съхранявате свежите зелени подправки в хладилника и дори за приличен период от време. Разбира се, много зависи от качеството на продуктите, като методът на съхранение също е не по-малко важен. Ще ви разкрием няколко тайни.

Измийте добре зелените подправки. Ако имат корени по тях, не е необходимо да ги отрязвате. Вземете съд и сложете там зелените подправки. Няма нужда да смесвате различни видове. След това напълнете съда с вода и поставете в хладилника. След 5-6 часа изхвърлете водата и отново поставете съда с билките в хладилника, на долния рафт. По този начин свежите зелени подправки ще издържат няколко седмици. Просто не препълвайте съда.

Този метод на съхранение е за сухи подправки. Сухи – не в смисъл изсушени, а без влага. Ако зелените подправки са мръсни, трябва да се измият, след това ги поставете върху хартиена салфетка, докато изсъхнат. След това ги увийте в торба, не стягайте прекалено, така че да могат да дишат. Направете и няколко малки дупки на торбата. По този начин ще запазите подправките за дълго време.

Един от начините, които често можете да видите на пазара. Свежите билки са сложени в буркан с вода, като букет. Захранват се от влагата, почти като в градина. Не избледняват и остават свежи.

Измийте свежите зелени подправки, почистете го от лошите клонки и ги увийте в хартиена салфетка. След това я намокрете с бутилка тип спрей и я поставете в чист съд. Поставете билките по този начин в хладилника.

Ако пространството в хладилника позволява, тогава можете да поставите зелените подправки в торбички с въздух. Какво е това? Измитите и изсушени зелени подправки се поставят в торбичка. След това напълнете най-много въздух в торбичката и я завържете. Трябва да получите надути торбички, в които лежат нашите зелени подправки. Не надувайте сами торбичките. Свежите билки имат нужда от свеж, чист въздух.

Можете да го направите съвсем просто. Ако вашият дом наистина обича свежи билки и постоянно трябва да се борите за свежестта им, просто купете специални контейнери за дългосрочно съхранение на зелени подправки. Те определено ще ви спасят от всякакви проблеми.

Вижте още: Картофената вода и нейните невероятни свойства

Много хора съхраняват зелените подправки свежи, като ги замразяват. Казват, че вкусът и миризмата изобщо не се променят.

Надяваме се, че нашите методи ще ви помогнат!