НАЧАЛО ЗДРАВЕ Депресия и тревожност: отървете се от тях с метода 54321!

Депресия и тревожност: отървете се от тях с метода 54321!

0
Депресия и тревожност: отървете се от тях с метода 54321!
Депресия и тревожност: отървете се от тях с метода 54321!

Депресия и тревожност: възстановете контрола над ума и емоциите си

Постоянно имате негативни мисли, чувствате се депресирани и тревожността ви атакува? Психолозите са измислили този метод, който ви помага бързо да преодолеете тези проблеми. Този метод помага да се насочи фокусът към настоящия момент и спира негативните мисли, които предизвикват тези чувства.

Методът 5-4-3-2-1 е прост, но много ефективен за възстановяване на контрола над ума ви, когато изпитвате проблеми, като броите назад от числото 5. Методът помага на хората, които страдат от затруднения да се върнат в реалността, разчитайки на 5- те сетива – зрение, слух, допир, мирис и вкус.

Първата стъпка се основава на това човек да се огледа и да идентифицира 5 неща, които може да види в този момент. След това той/тя трябва да идентифицира 4 неща, които може да чуе, 3 неща, които той/тя може да почувства, 2 неща, които може да помирише и 1 нещо, което може да вкуси.

Тези стъпки могат да бъдат направени бързо и ефективността на метода е потвърдена.

Насочването на вниманието на сетивата ни връща към настоящето, а броенето на обектите не позволява мислите ни да се реят. Методът, който разчита на сетивата, освен за тревожността, помага и при лечението на депресия, облекчава стреса и понижава кръвното налягане.

Вижте още: Домашни кифлички със сирене и шунка: Страхотна закуска за уикенда

Следващият път, когато се почувствате притеснени, обърнете внимание на това, което можете да видите, усетите и докоснете и изхвърлете негативните мисли, които се появяват в главата ви.

Депресия и тревожност – с този метод те ще останат в миналото.