НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Защита от хакери – ето как да предпазите данните си

Защита от хакери – ето как да предпазите данните си

0
Защита от хакери - ето как да предпазите данните си
Защита от хакери - ето как да предпазите данните си

Защита от хакери – как да се предпазим?

Технологията, благодарение на която свързваме телефоните си с уредите, други телефони, компютри, високоговорители, автомобили и всички други устройства, причинява някои проблеми заради начина на свързване. Това е опцията Bluetooth, която се оказа сериозна заплаха за безопасността по много начини, а най-простият начин да избегнете подобни проблеми е да го изключите. Вероятно сте използвали тази опция поне веднъж, но избягвайте да го правите.

В сферата на интернет технологиите твърдят, че тази опция е много опасна за киберсигурността. Това е толкова силно изразено, че дори на конференцията Деф Кон, най-голямото годишно събиране на „белите хакери“, посетителите бяха посъветвани да изключат Bluetooth и това да бъде така за постоянно. Не е необходимо да се стресирате от тази информация, но на самата конференция в Лас Вегас бяха демонстрирани 10 сценария и начини, по които може бързо да се хакне устройство с включен Bluetooth в няколко стъпки. Един от начините е чрез високоговорител, свързан към телефон или компютър чрез Bluetooth система.

Някой достатъчно злонамерен може да развали настроението ви и дори да навреди на слуха ви, ако пожелае. Само дни преди конференцията официално бе обявено, че Bluetooth е уязвим и че е възможно да се прочете цялото съдържание, обменено между устройствата. Така, например, търговците на дребно проследяват клиентите, които влизат в магазините им с включена Bluetooth връзка. Те могат да споделят информацията, която получават, докато посетителите са в магазина, с трети страни и рекламодатели.

Вижте още: Инфаркт или паническа атака – ето как да различите симптомите

Има много примери защо трябва да изключите тази опция. В същото време, ще удължите живота на батерията си и ще си осигурите защита от хакери, която се превръща във все по-голяма грижа за всички и струва скъпо.