НАЧАЛО ЗДРАВЕ Упражнение от китайската медицина срещу сериозни неразположения

Упражнение от китайската медицина срещу сериозни неразположения

0
Упражнение от китайската медицина срещу сериозни неразположения

Ето как китайската медицина може да ви помогне при сериозни неразположения!

Представете си, че сте сърфист, който се качва на дъската си в бурно море, движи се с вятъра, излита във вълната и пада долу – колко е трудно да поддържате равновесие! Ако имате добро въображение, веднага ще се развеселите.

Когато болестта се развива, специалистите по традиционната китайска медицина смятат, че балансът между елементите на Ин и Ян е нарушен. Това е доста трудно за разбиране, тъй като не е никак лесно да си представим, че връзките между вътрешните органи са прекъснати или неуравновесени. Когато възникнат проблеми с крайниците или с гръбначния стълб, лекарите смятат, че хармонията между вътрешните органи и мускулно-скелетната структура се губи. И това не е лесно за разбиране, особено ако не разбирате поне малко китайската медицина.

Не всеки има желание да навлиза в теорията, но наистина иска просто да разбере дали има някакъв прост начин за възстановяване на баланса и хармонията? Ще отговорим, че има.

В арсенала на китайската медицина има прост и изключително ефективен начин, който се нарича упражнението „Златният петел, който стои на един крак“. Предлагаме ви да го овладеете още сега.

И така, затворете очи, спуснете ръцете си свободно до тялото, повдигнете единия си крак и стойте в това положение няколко минути. Незаменимо условие е да не отваряте очи. В този случай зрението не ви помага да поддържате равновесие, което от своя страна мобилизира мозъка да възстанови равновесието и баланса във вътрешните органи, за да поддържа общия баланс на тялото.

По ходилата на краката минават каналите на шест важни вътрешни органи, когато се опитате да поддържате баланс на единия крак. Отслабените канали могат дори да започнат да ви болят, но в същото време те ще се упражняват, което от своя страна ще има благоприятен ефект върху органа, към който принадлежи каналът, т.е. и върху онази част от тялото, в която този орган се проявява.

Правенето на упражнението на един крак ви помага да се съсредоточите и да се освободите от разсейването. Кръвта се спуска в крайниците, което има положителен ефект при хипертония, захарен диабет, остеохондроза, радикулит и други заболявания.

Упражнението е ефективно и при признаци на мозъчна атрофия, болест на Мениер (болестта се проявява със световъртеж, шум в едното ухо, загуба на слуха, дисбаланс) и подагра.

Това упражнение, когато се изпълнява редовно, е изключително ефективно за тези хора, които страдат от студени крайници. То лекува корена на заболяването, а също така перфектно укрепва имунитета на организма.

Един мой приятел заяви, че лесно може да издържи в тази поза 5 минути или по-дълго. Но му било твърде скучно и затова не можел да се принуди да го изпълнява.

Всъщност можем да изпълняваме това упражнение забавно и с ентусиазъм. Спомням си, когато току-що започнах да го практикувам, си представях, че съм сърфист, плаващ в огромни вълни, стискайки с ръце въображаемо въже, представяйки си колко ми е трудно да поддържам равновесие.

Затворете очи, включете въображението си, усложнете задачата, затруднете тялото си да поддържа равновесие. В този случай дори можете да си тананикате любимата си мелодия или да си пуснете музика.

Вижте още: Лек за висок холестерол от натурални съставки

В начален етап и при лошо физическо състояние изпълнявайте упражнението за няколко минути на всеки крак. Постепенно увеличете времето си за стоене.