НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Силните хора и качествата, които те притежават

Силните хора и качествата, които те притежават

0

Кои са качествата, които силните хора притежават?

Завиждаме, но не се замисляме защо има хора, които могат да оцелеят в трудна ситуация, но ние не го правим. Всъщност всеки може да стане силен, ако се държи по различен начин.

Силните хора:

1. Общуват, за да обменят идеи, а не за да убедят някого в нещо.

Те изразяват идеи, оправдават целесъобразността си, но в същото време не притискат никого и не се защитават. Те свободно и открито обменят информация с други хора, знаят как да слушат и оценяват мъдростта и съветите на другите.

2. Молят за съвет и подкрепа.

Силните хора са уверени и добре знаят за своите слабости. Те признават, че в някои ситуации е по-добре да потърсят подкрепата на по-квалифицирани, опитни или образовани приятели и колеги. Те смятат, че молбата за помощ не е неудобство.

3. Възприемат адекватно реалността.

Те забелязват препятствията по пътя си, но не се съсредоточават върху тях прекалено дълго, защото разбират, че сложността е необходимо условие за движението напред. Те оценяват ситуацията, като вземат предвид различните възможности и във всяка ситуация виждат перспектива.

4. Живеят в настоящето.

Те знаят, че миналото не може да бъде променено. Силните хора се учат от грешките на миналото и продължават напред, вместо да прекарват часове в съжаление и да мислят за това, което е можело да се направи вчера или преди година.

5. Работят усилено.

Те знаят, че нищо не се случва от само себе си, те са готови да работят както върху кариерата си, така и върху взаимоотношенията си. Завиждат им, но завистливите хора не могат да си представят колко усилия са положили в проекти и колко трудности са преодолели по пътя към целта.

6. Това са благодарни хора.

Те разбират, че тяхното щастие и успех не зависи само от самите тях. Без участието и подкрепата на други хора бизнес проектът няма да бъде наистина успешен. И едно семейство не може да бъде силно само благодарение на един от партньорите. Такива хора ценят онези, които им помагат, умеят да изразяват благодарността си и често го правят.

7. Умеят да се справят със сериозни проблеми.

Независимо какво се случва, смъртта на любим човек, развод или фалит, те не позволяват това събитие да стане част от тях самите. С други думи, те се отделят от тъжното събитие, но признават, че то е станало част от живота им. И знаят, че животът продължава, въпреки всички трудности. Това отношение ги прави по-силни.

8. Могат да издържат на болка.

Те не се опитват да избегнат проблемите. Те имат смелостта да приемат изцяло момента, в който са наранени, обидени или неприятни. Те възприемат тази болка като важен урок, не се опитват да избягат от кризата, например, с помощта на алкохол. И това не означава, че те са безчувствени. Те осъзнават болката, но не се идентифицират с нея.

9. Те не се страхуват от поражение.

Те не вярват, че неуспехът в бизнеса, двойката на изпит или отказът на момиче до момента са показател за тяхната собствена несъстоятелност. Те не спират да се опитват да постигнат нещо след първия провал.

Вижте още: Родителите изгонили това бременно момиче, защото било бедно

10. Са търпеливи.

Те знаят, че при някои обстоятелства е необходимо да се откажат от комфорта и удоволствията и да проявят търпение и постоянство, не се притесняват от провалите и не реагират на тях импулсивно. Силните хора знаят, че големите цели изискват много търпение.