НАЧАЛО ЗДРАВЕ Упражнения за гръбначния стълб, които ще ви спасят от болката

Упражнения за гръбначния стълб, които ще ви спасят от болката

0
Упражнения за гръбначния стълб, които ще ви спасят от болката
Упражнения за гръбначния стълб, които ще ви спасят от болката

Упражнения за гръбначния стълб, които ще променят благосъстоянието ви

Причините за болка в гърба могат да бъдат различни. На първо място, това е липсата на физическа активност, слабите мускули, неправилната стойка, нараняванията, стреса, небалансираното хранене.

При жени, които постоянно носят високи токчета, гърбът ги боли много често – неестественото положение на гръбнака при ходене става критично. Единственото конструктивно решение на проблемите с гърба е укрепването на мускулите.

Разбира се, това не е препоръчително, ако имате сериозни наранявания на гръбначния стълб, по-добре е да се консултирате с лекар, за да не си навредите. В други случаи упоритата работа е това, от което се нуждаете! Гръбначният стълб е неразривно свързан с централната нервна система.

Ако го подмладите с помощта на специална техника, здравето ви ще се подобри, ще бъде много по-спокойни.

Тези прекрасни упражнения ще заздравят гръбначния ви стълб и ще го направят ваш верен слуга.

За моментално облекчаване на болката ще ви помогне вана с оцет, която можете да използвате в комбинация с упражненията. На 10 литра гореща вода добавете 0,5 литра ябълков оцет и шепа сол. Дръжте краката си в този разтвор, докато водата се охлади. Такава вана ще помогне за регулиране на централната нервна система, облекчаване на възпалението, премахване на нощната болка! Опитайте непременно!

Техники за подмладяване на гръбначния стълб
Седнете на петите и поставете ръцете си зад гърба. Сплетете пръстите си, без да притискате ръцете си към гърба. Докато вдишвате, се повдигнете от петите, стиснете глутеалните мускули, наклонете главата си назад и извийте гърба си на дъга, без да отпускате пръстите си.

Упражнения за гръбначния стълб, които ще ви спасят от болката

Издишайте и се отпуснете на пети, притиснете челото си към пода, повдигайки ръце зад гърба. Това е едно упражнение. Изпълнявайте го в рамките на 1-3 минути.

Упражнения за гръбначния стълб, които ще ви спасят от болката

Отпуснете се в легнало положение за 1-3 минути. След това хванете коленете си с ръце, притиснете челото си към тях и се залюлейте на гърба си.

Седнете с кръстосани крака. Притиснете ръцете към раменете си с четири пръста напред, палци назад.

Докато вдишвате, отведете лакти и глава назад, изправяйки гърба си, докато издишвате, отведете лакти напред и отпуснете глава надолу. Правете го с бързо темпо за 1-3 минути.

Седнете с кръстосани крака. Вдигнете ръцете си покрай главата, притискайки ги към ушите. Дланите трябва да са насочени навътре, пръстите трябва да са широко раздалечени.

Разтягайте за 3 минути. Поемете дълбоко въздух и се изпънете, след това издишайте и се отпуснете, спускайки ръцете си на коленете. Следва – 30 секунди релакс. Повторете това упражнение за 3-5 минути.

Седнете на постелката с изпънати крака. Дръжте гърба си изправен. Поставете ръцете си успоредно на пода. Завъртете раменете встрани. При вдишване наклонете тялото си малко назад и повдигнете краката си на четиридесет и пет градуса нагоре.

Докато издишвате, върнете се в изходна позиция. Движенията трябва да са плавни, дишането – равномерно. Времето за изпълнение е 5 минути. След това вдишайте, издишайте и преминете към следващото упражнение.

Седнете на постелката, като изпънете крака напред. Отпуснете главата си надолу, сложете лактите си на пода от двете страни на краката и хванете петите с ръце.

Ако не можете, обвийте ръцете си около глезенните стави. Останете в това положение поне 3 минути. Не се отпускайте! След това вдишайте, издишайте и отново се разтегнете. Изпълнете това упражнение още два пъти, след което внимателно се изправете.

Тези 6 упражнения ще позволят на гръбнака да се изправи, ще тонизират мускулите на гърба. Те са доста интензивни, но резултатът ще бъде отличен! Гъвкавостта на гръбначния стълб е ключът към младостта, свободата на движение и мисълта.

В крайна сметка, много често сковаността в гърба е следствие от прищипване на нерв. Подложен на стрес, човек се напряга и затваря в себе си. Обърнете внимание на правилното дишане: уверете се, че диафрагмата се отпуска, дишайте дълбоко, облекчете напрежението в областта на ребрата.

Вижте още: Прочистване на организма от токсини и излишната вода

С тези упражнения ще забравите за болките в гърба! Ще забравите какво представлява вдървеният гръбнак.