Зелеви листа при болка в коленете

Зелето има многобройни ползи за здравето. Изследванията показват, че то може да намали риска от развитие на различни заболявания – от диабет до сърдечни заболявания. Този изключително здравословен зеленчук има много ползи и превантивни свойства.

Може да се използва в много случаи за предотвратяване на заболявания и е изключително ефективен при храносмилателни разстройства, както и при леки рани.

Зелето може да се използва самостоятелно или в комбинация за лечение на различни заболявания.

Може да използвате зелевите листа като компрес и за лечение на болки в ставите. Поставете топъл зелев лист върху проблемната става.

Увийте с найлонова торбичка, за да се запази топлината. Многократната употреба на този метод ще облекчи болката в коляното в рамките на месец.

Това е само едно от многото приложения на зелевите листа.

Ето какво не знаете за ползите от зелевите листа:

Диабет тип 2
Зелето ефективно забавя усвояването на захарта при хора, изложени на риск от развитие на диабет, както и при тези, които вече страдат от диабет тип 1. То е богато на фибри и затова подпомага усвояването на излишната глюкоза.

В случай на диабет: Яжте зеле като гарнитура поне 3 пъти на ден.

Консумирайте зелев сок поне два пъти през деня.

Намалява риска от сърдечни заболявания
Листата от червено зеле съдържат антоцианин – водоразтворим пигмент, който ефективно лекува възпалението. Освен това, зелето понижава кръвното налягане и допринася за здравето на сърцето.

Ето какво трябва да направите – за най-добри резултати използвайте сурови зелеви листа. Заменете марулята със зеле в салатите. Консумирайте по 2 супени лъжици варено зеле всеки ден. Пийте ежедневно чаша сок от зеле.

Проблеми с храносмилането
Зелето е изключително ефективно в своята ферментирала форма. То съдържа пробиотици, които увеличават усвояването на витамините и минералите.

Ето как да използвате зелето в случай на храносмилателни и стомашни проблеми – за лечение на запек яжте сурово зеле. В случай на язви на стомаха, трябва да консумирате зелев сок. За лечение на диария пийте зелев сок между храненията.

Врастнали нокти на краката
Зелевите листа са в състояние да абсорбират гнойта от врастналите нокти на краката.

Ето как да ги използвате – поставете няколко листа в засегнатата зона и ги закрепете с превръзка.

Оставете за една нощ, за да може да подействат. Повтаряйте процедурата, докато не разрешите проблема. Сменяйте листата всеки ден.

Намаляване на болката
Зелевите листа намаляват болката и лекуват възпалението. Зелевите листа могат да бъдат изключително полезни при лечението на малки източници на болка.

Ето как да ги приготвите – първоначално трябва да измиете зелевите листа и да ги изсушите добре.

След това поставете сухите листа върху възпаленото място. Закрепете с превръзка или пластир.

Оставете компреса за една нощ. Сменяйте компреса ежедневно.

Лечение на рани
Зелето е изключително полезно за заздравяване на раните.

Вижте още: Домашно масло за артрит и ревматизъм. Ще забравите за болката

Ето как да го приготвите – измийте няколко листа бяло зеле и ги подсушете. С помощта на точилка ги намачкайте. Поставете ги в микровълновата за минута, за да ги затоплите. Нанесете листа върху раната. Сменяйте листа на всеки 2 часа и с течение на времето, правете това на всеки 4-5 часа.