НАЧАЛО РЕЦЕПТИ Парено тесто за приготвяне на най-вкусните еклери

Парено тесто за приготвяне на най-вкусните еклери

0
Парено тесто за приготвяне на най-вкусните еклери
Парено тесто за приготвяне на най-вкусните еклери

Парено тесто за приготвяне на еклери

Ако харесвате еклери, но не ги приготвяте сами, страхувайки се, че е твърде сложно, тази рецепта ще ви разубеди! Приготвянето на парено тесто за еклери е много просто. Вижте тази рецепта как да направите това.

Продукти:
брашно – 160 гр.
масло – 100 гр.
вода – 250 мл. може и 125 мл. вода + мляко 125 мл.
яйца – 4 бр.
сол – 1/2 лъжица

Начин на приготвяне:
Пареното тесто за еклери не напразно носи това име. Всъщност, за да го приготвите, всички съставки трябва да се варят на котлона за известно време. За това е необходимо да поставите на слаб огън тенджера с дебело дъно и след това да изсипете вода в нея, да сложите маслото и да изсипете сол. След това изчакайте, докато маслото се разтопи напълно и варете всички съставки в продължение на три минути.

Увеличете температурата и добавете цялото брашно с интензивно разбъркване на продуктите, варете сместа, докато масата стане хомогенна. Когато основата е готова, на дъното на тигана ще започне да се образува суха следа от брашното.

Махнете тигана от котлона, охладете до около 70 градуса, когато вече не е горещо, но все пак е много топло.

Разбийте яйцата едно по едно в основата, като месите тестото много внимателно всеки път. Много е важно да добавяте яйцата едно по едно! Ако веднага добавите всички яйца, тогава тестото ще бъде течно. Консистенцията на тестото трябва да е като на гъста сметана.

Поставете приготвеното хомогенно тесто в сладкарска торбичка или обикновен плик (отрежете ъгъла), сложете го в тава, покрита с хартия за печене, (най-добре е да намажете хартията с малко количество масло), получените еклери да са под формата на ленти. Можете просто да използвате и лъжица за тестото. Не се притеснявайте за красотата и формата. Когато еклерите са готови, те ще нараснат и ще станат красиви.

Изпечете основата за еклерите за 40-45мин. във фурна, загрята на 180 градуса, без да отваряте фурната, но внимавайте да не ги изгорите.

Готовите еклери, напълнете с крем на вкус, като използвате кулинарен шприц за целта.

Вижте още: Мощна енергия на котките – ето как те улавят негативните вибрации

За да направите идеалното парено тесто за еклерите, трябва да запомните тези малки правила: яйцата не трябва да са студени, затова ги извадете от хладилника преди приготвянето, тестото трябва да се разбърква интензивно, затова използвайте миксер, използвайте само естествени съставки, без заместители и растителни мазнини. Еклерите може да не нараснат или да останат тестени. Консистенцията трябва да е като на сметана.