НАЧАЛО ЗДРАВЕ Подмладяваща маска от сода и оцет: Ще направи лицето ви красиво!

Подмладяваща маска от сода и оцет: Ще направи лицето ви красиво!

0

Изпробвайте тази ефективна подмладяваща маска от сода и оцет за кожата на лицето си!

Лицето ни е първото нещо, което хората виждат. Благодарение на него можем да имаме по-добри отношения със средата си, защото, когато хората ни видят, те ще забележат, че се грижим за лицето и тялото си и това ще създаде доверие у тях.

За да поддържате перфектното състояние на кожата си, се нуждаете от постоянна грижа, така че тя винаги да е в отлично състояние.

За съжаление кожата на лицето страда от множество проблеми през годините. Възрастни признаци (бръчки), слънчеви петна, акне, белези – всичко това кара лицето ни да губи своята красота и жизненост.

Поради тази причина много хора прибягват до скъпи и понякога опасни естетични процедури за тяхното здраве, без да знаят, че има естествени форми, които са еднакво ефективни и дори по-добри.

В тази статия искаме да ви запознаем с тази проста, но много ефективна подмладяваща маска от сода и оцет за лице, която е шедьовър на природата, всеки от елементите е наситен с ползи за вашето тяло, особено за лицето.

С помощта на тази маска можете да премахнете всичко, което прави лицето ви да изглежда грозно и не добре, това ще ви позволи да почистите, подмладите и освежите лицето си, без да се налага да харчите големи суми пари.

Основните съставки на тази маска са ябълковият оцет и содата за хляб – елементи, които със сигурност имате у дома, защото употребата им е много често срещана в кухнята. Но, разбира се, не знаехте, че те са отлични за грижата на кожата.

Подмладяваща маска от сода и оцет

Необходими съставки:

  • сода
  • ябълков оцет
  • 1/2 лимон
  • мед

Получаване:

  1. В половин чаша вода трябва да разредите 1 чаена лъжичка ябълков оцет.
  2. В отделен съд сложете малко сода и след това бавно добавете оцета, заедно с водата.
  3. Изстискайте половин лимон и накрая добавете мед.
  4. Разбъркайте сместа в продължение на няколко минути, докато се получи хомогенна маса.

Как се използвате:

Преди да приложите тази маска, трябва да измиете лицето си старателно – това ще отвори порите и ще премахне всички остатъци от грима, а след това да подсушете лицето си с чиста и мека кърпа.

След като направите това, можете внимателно да нанесете маската, трябва да я оставите да действа за около 5-10 минути. Накрая изплакнете с много топла вода и можете да завършите с малко студена вода, за да затворите порите.

Правейки това, ще видите, че кожата ви ще свети и ще изглежда много по-здрава от преди.

Вижте още: Упражнения за гръбначния стълб, които ще ви спасят от болката

Споделете този полезен съвет с приятелите си!