НАЧАЛО ЗДРАВЕ Супер мощен чай от риган против кашлица, астма и бронхит

Супер мощен чай от риган против кашлица, астма и бронхит

При респираторни заболявания пийте чай от риган! Разберете повече в статията!

Този чай се използва от много дълго време заради мощните си лечебни свойства и ползите за здравето. Освен това е много вкусен!

Риганът е известен със своите противоракови, противовъзпалителни, антибактериални и антиоксидантни свойства. Неговите очистващи способности се използват при лечението на много заболявания.

Риганът има най-високи нива на антиоксидантна активност. Съдържа 42 пъти повече антиоксиданти от ябълките. Когато тази ароматна билка се добави към месните ястия, тя намалява със 71% окислителния им ефект.

Ето защо, ако обичате месо, не забравяйте да добавите към него пресен или сух риган! Благодарение на аромата му, той се справя отлично и със зеленчуковите и яйчените ястия.

Ето как да използвате ригана за лечение.

Риганът може да се консумира:

  • пресен, сушен;
  • а също да се приема под формата на таблетки;
  • да се използва неговото етерично масло.

Използването на риган е полезно за лечение на: главоболие, храносмилателни проблеми, киселини, алергии, артрит, гъбични заболявания, инфекции на пикочните пътища и сърдечни заболявания, регулира хормоналния баланс.

Как да го използвате за максимални ползи?

Употребата на ароматен чай от риган помага за бързото излекуване на кашлица и настинки, остри респираторни инфекции, грипни заболявания, астма, бронхит, ревматизъм, синузит и много респираторни заболявания. Но за всичко е нужна мярка така, че не превишавайте посочената дозировка и не пийте повече от 3 чаши чай от риган на ден, спазвайки почивка от поне 3 часа между дозите.

Съставки:

  • 700 мл пречистена вода
  • 3 чаени лъжички риган
  • лимон и мед на вкус по желание.

Получаване:

  1. Доведете водата до кипене и добавете ригана.
  2. Оставете да ври в продължение на 10 минути, прецедете.

Чаят се пие топъл, 2 до 3 пъти на ден между храненията.

Вижте още: Упражнения за гръбначния стълб, които ще ви спасят от болката

Бременните жени не трябва да консумират риган, тъй като може да прекъсне бременността. Ето защо за жените, които очакват бебе, е категорично противопоказно да консумират риган през цялата бременност.