НАЧАЛО ЗДРАВЕ Компрес със зелев лист – облекчава болката в ставите и коленете

Компрес със зелев лист – облекчава болката в ставите и коленете

Компрес със зелев лист - облекчава болката в ставите и коленете
Компрес със зелев лист - облекчава болката в ставите и коленете

Компрес със зелев лист – премахва болката

Нашите баби постоянно са използвали такива компреси, за да се отърват от болките в ставите и за излекуване на раните! Освен това, зелето е отлична защита срещу радиация и рак, в допълнение към богатото си съдържание на витамин К, фолиева киселина и магнезий. Зелевите листа се използват от древни времена като лечебни компреси за лечение на различни заболявания.

Как да направите компреса?
Отстранете дебелите части от зелевия лист. Намачкайте листа с точилка, докато стане еластичен и мек. След това, поставете листа върху болезнената област на тялото и го увийте с фолио, така че да остане на място.

Какво лекуват компресите от зелеви листа:

Артрит и болки в ставите
Препоръчва се да сменяте компреса няколко пъти през деня, а може да го оставите за цяла нощ. Ако не сте алергични към мед, можете да сложите малко натурален мед върху зелевия лист, лечебните свойства ще се увеличат.

Инфектирана раната
За лечение на инфекцията правете компреси от зелев лист, но не покривайте с фолио, сменяйте компреса на всеки 2 часа. Ако забележите, че отокът нараства, температурата се е повишила или някакви други симптоми, не забравяйте да се консултирате с лекар.

Мастит
За лечение на мастит също се препоръчва използването на зелеви листа директно върху гърдите. Сменяйте зелевите листа няколко пъти през деня.

Врастнал нокът
Прилагането на компрес от зеле ще помогне за лечение на врастналите нокти, ще помогне за бързо премахване на инфекцията и намаляване на гнойта. Направете компрес за през нощта.

Подути глезени
Увийте глезена с зелеви листа и дръжте краката си в повдигнато положение за 1 час.

Вижте още: Чаят от маслинови листа подсилва имунната система

Менструални спазми
Вземете охладените листа от хладилника и поставете върху корема си. Ефектът е успокояващ. Ако тялото ви реагира по-добре на горещо, поставете зелевите листа в микровълнова или ги загрейте в гореща вода.