НАЧАЛО ЗДРАВЕ Чаят от маслинови листа подсилва имунната система

Чаят от маслинови листа подсилва имунната система

Чаят от маслинови листа подсилва имунната система
Чаят от маслинови листа подсилва имунната система

Чаят от маслинови листа е отлично средство при редица заболявания

В наши дни игнорираме едно древно библейско лекарство, което всъщност има мощно лечебно действие. Не е за вярване, че просто така е забравено. Днес може да разберете коя е тази рецепта.

Маслините се отглеждат от древни времена и в различни части на нашата планета се използват както за храна, така и за лечебни цели. Маслиновите листа имат невероятни лечебни свойства, благодарение на които могат да лекуват грип, пневмония, херпес, гонорея, туберкулоза, менингит, хепатит В и много други заболявания. Това се дължи на наличието в тях на веществото олеуропеин.

Листата на това дърво могат да се използват в следоперативния период, за да се предотврати появата на бактерии, гъбички и инфекции. И всичко това благодарение на специалните антибактериални, противогъбични и антипаразитни свойства на гореспоменатото вещество в техния състав.

Чаят, приготвен от маслинови листа, е отлично средство при хепатит В, пневмония, туберкулоза, грип, менингит, херпес, синдром на хроничната умора, атеросклероза, гонорея, ботулизъм, малария, язви на стомаха, енцефалит, дифтерия и инфекции на пикочните пътища.

Чаят подсилва имунната система и дава енергия на тялото. Този лечебен чай трябва да се приема след химиотерапия или при наличие на стресови ситуации и желание за преминаване към по-спокойно състояние. Нищо чудно, че лечебната рецепта идва от страниците на Светата Библия.

Приготвяне:
Поставете около двадесет изсушени маслинови листа в 200-300 мл. вряла вода и варете за 10 минути.

След това ги извадете от водата. Изчакайте около петнадесет минути, докато чаят се охлади.

Вижте още: Сладкиш с карамелизирана захар: невероятна комбинация от вкусове

По желание може да го овкусите с лимон или мед. Пиенето на чай от маслинови листа е добро за общото състояние на организма. Но, за да усетите всичките му полезни ефекти, трябва да го приемате без прекъсване в продължение на няколко седмици.

loading...