НАЧАЛО ЗДРАВЕ Чаят от маслинови листа подсилва имунната система

Чаят от маслинови листа подсилва имунната система

0
Чаят от маслинови листа подсилва имунната система
Чаят от маслинови листа подсилва имунната система

Чаят от маслинови листа е отлично средство при редица заболявания

В наши дни игнорираме едно древно библейско лекарство, което всъщност има мощно лечебно действие. Не е за вярване, че просто така е забравено. Днес може да разберете коя е тази рецепта.

Маслините се отглеждат от древни времена и в различни части на нашата планета се използват както за храна, така и за лечебни цели. Маслиновите листа имат невероятни лечебни свойства, благодарение на които могат да лекуват грип, пневмония, херпес, гонорея, туберкулоза, менингит, хепатит В и много други заболявания. Това се дължи на наличието в тях на веществото олеуропеин.

Листата на това дърво могат да се използват в следоперативния период, за да се предотврати появата на бактерии, гъбички и инфекции. И всичко това благодарение на специалните антибактериални, противогъбични и антипаразитни свойства на гореспоменатото вещество в техния състав.

Чаят, приготвен от маслинови листа, е отлично средство при хепатит В, пневмония, туберкулоза, грип, менингит, херпес, синдром на хроничната умора, атеросклероза, гонорея, ботулизъм, малария, язви на стомаха, енцефалит, дифтерия и инфекции на пикочните пътища.

Чаят подсилва имунната система и дава енергия на тялото. Този лечебен чай трябва да се приема след химиотерапия или при наличие на стресови ситуации и желание за преминаване към по-спокойно състояние. Нищо чудно, че лечебната рецепта идва от страниците на Светата Библия.

Приготвяне:
Поставете около двадесет изсушени маслинови листа в 200-300 мл. вряла вода и варете за 10 минути.

След това ги извадете от водата. Изчакайте около петнадесет минути, докато чаят се охлади.

Вижте още: Сладкиш с карамелизирана захар: невероятна комбинация от вкусове

По желание може да го овкусите с лимон или мед. Пиенето на чай от маслинови листа е добро за общото състояние на организма. Но, за да усетите всичките му полезни ефекти, трябва да го приемате без прекъсване в продължение на няколко седмици.