НАЧАЛО РЕЦЕПТИ Сладко от дюли с орехи – отличен аромат и вкус

Сладко от дюли с орехи – отличен аромат и вкус

0
Сладко от дюли с орехи - отличен аромат и вкус
Сладко от дюли с орехи - отличен аромат и вкус

Сладко от дюли с орехи – невероятен вкус

Може да нарежете дюлите на кубчета, на парчета или да ги настържете, каквото и да решите, получава се вкусно сладко от дюли. Ето две рецепти.

Рецепта 1:
1 кг дюли
1,2 кг захар
200 мл. вода
100 гр. ситно нарязани орехи
1 лимон

Приготвяне:
Обелете дюлите, нарежете ги на кубчета или ги настържете. Сложете ги в тенджера и добавете сока от един лимон. Разбъркайте и постепенно добавете вода, загрейте, добавете захар и изчакайте сместа да заври.

Ако искате можете да приготвите сиропа отделно и след това да добавите дюлите. Когато започне да ври, /около 15 минути/, свалете сладкото от котлона и добавете нарязаните орехи. Разбъркайте отново. След това съхранявайте в буркани и по желание добавете кръгчета лимони. Увийте в одеяло, оставете за една нощ.

Рецепта 2:
3 кг изчистени дюли
1 кг зелени ябълки
3 лимона
1,5 кг захар
400 мл. вода

Приготвяне:
Почистете и нарежете на кубчета, и дюлите и ябълките. Сложете ги заедно в голяма тенджера заедно със захарта, водата и сока от три лимона. Варете сместа на умерен огън, като разбърквате от време на време и разклащате съда.

Когато плодовете омекнат, пасирайте ги, точно както когато пасирате картофи за пюре. Варете сладкото за още 15, 20 минути, като бъркате непрекъснато. Когато се сгъсти, свалете от котлона и съхранявайте в буркани.

Вижте още: Шоколадов десерт с два вида пълнеж. Непременно го опитайте!

Отворените буркани сложете във фурната на 100 градуса за около 10 минути. Изключете фурната, но оставете бурканите за една нощ. На следващия ден ги затворете добре и съхранявайте в хладилник или в тъмна и хладна стая.