НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ботокс маска от нишесте за красива кожа без бръчки

Ботокс маска от нишесте за красива кожа без бръчки

Ботокс маска от нишесте за красива кожа без бръчки
Ботокс маска от нишесте за красива кожа без бръчки

Ботокс маска от нишесте – невероятен ефект

Всички са чували за ботокс. Днес тази дума се свързва изключително с индустрията за красота: няколко кубика махат две десетилетия от лицето ви. Но малко хора знаят, че за първи път това вещество е използвано през 1960 г., при пациенти с частична лицева парализа. Оттогава веществото е намерило много други приложения, но два фактора остават непроменени – високата цена и рисковете.

Ботоксът помага за изглаждане на бръчките по челото, коригира долната част на лицето и отпуснатата кожа. Няма опасност за здравето, но ако веществото се въведе с милиметър по-високо или по-ниско, лицето ще загуби симетрия.

Тъй като процедурата трябва да се повтаря периодично, не всеки може да посрещне подобни разходи. Ето лесен вариант, който може да използвате у дома.

Белтък и нишесте
Белтъкът съдържа цинк, калций и селен, витамини А и В, Е и D, фолиева киселина и желязо, фосфор и йод. Полезен е за всеки тип кожа, но най-вече за мазната. Бори се с бръчките, акнето, свива порите, изсветлява и стяга кожата.

При редовна употреба нишестето се бори дори с дълбоки бръчки.

За да приготвите тази ботокс маска у дома, ще ви трябват само две съставки – 2 ч.л. нишесте и 1 белтък. Разбийте предварително белтъка на гъста пяна. Добавете нишестето и разбийте отново.

Когато масата стане хомогенна, нанесете я върху чистата кожа на лицето, шията, деколтето и ръцете, тоест върху всички онези места, където кожата е най-вероятно да загуби влага.

Когато маската изсъхне, нанесете втори, а след това и трети слой. Когато всички слоеве изсъхнат, изплакнете маската. По време на процедурата е важно да сте спокойни и да не говорите.

Използвайте маската в продължение на 21 дни, а след това през ден в продължение на 14 дни. След изплакване нанесете овлажняващ крем в дебел слой. Резултатите са забележими след 10 дни, но продължете да правите маската.

Измиване с нишесте
Малко хора изобщо са чували за това, но нишестето често се използва за измиване на чувствителна и застаряваща кожа. Изсипете 1 ч.л. нишесте в 1 литър чиста преварена вода. Измийте се с разтвора при стайна температура и след това изплакнете лицето си с обикновена чиста вода. Нанесете крем подходящ за вашия тип кожа.

Вижте още: Лек за кашлица с мляко: веднага ще се почувствате по-добре

Нишестето не само подхранва кожата, но и възстановява нейната еластичност. Това средство винаги е достъпно и безопасно. Това не е ли причина сега да смесите правилните съставки, да нанесете върху лицето, да видите резултатите и да разкажете на приятелите си?

loading...