НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ботокс маска от нишесте за красива кожа без бръчки

Ботокс маска от нишесте за красива кожа без бръчки

0
Ботокс маска от нишесте за красива кожа без бръчки
Ботокс маска от нишесте за красива кожа без бръчки

Ботокс маска от нишесте – невероятен ефект

Всички са чували за ботокс. Днес тази дума се свързва изключително с индустрията за красота: няколко кубика махат две десетилетия от лицето ви. Но малко хора знаят, че за първи път това вещество е използвано през 1960 г., при пациенти с частична лицева парализа. Оттогава веществото е намерило много други приложения, но два фактора остават непроменени – високата цена и рисковете.

Ботоксът помага за изглаждане на бръчките по челото, коригира долната част на лицето и отпуснатата кожа. Няма опасност за здравето, но ако веществото се въведе с милиметър по-високо или по-ниско, лицето ще загуби симетрия.

Тъй като процедурата трябва да се повтаря периодично, не всеки може да посрещне подобни разходи. Ето лесен вариант, който може да използвате у дома.

Белтък и нишесте
Белтъкът съдържа цинк, калций и селен, витамини А и В, Е и D, фолиева киселина и желязо, фосфор и йод. Полезен е за всеки тип кожа, но най-вече за мазната. Бори се с бръчките, акнето, свива порите, изсветлява и стяга кожата.

При редовна употреба нишестето се бори дори с дълбоки бръчки.

За да приготвите тази ботокс маска у дома, ще ви трябват само две съставки – 2 ч.л. нишесте и 1 белтък. Разбийте предварително белтъка на гъста пяна. Добавете нишестето и разбийте отново.

Когато масата стане хомогенна, нанесете я върху чистата кожа на лицето, шията, деколтето и ръцете, тоест върху всички онези места, където кожата е най-вероятно да загуби влага.

Когато маската изсъхне, нанесете втори, а след това и трети слой. Когато всички слоеве изсъхнат, изплакнете маската. По време на процедурата е важно да сте спокойни и да не говорите.

Използвайте маската в продължение на 21 дни, а след това през ден в продължение на 14 дни. След изплакване нанесете овлажняващ крем в дебел слой. Резултатите са забележими след 10 дни, но продължете да правите маската.

Измиване с нишесте
Малко хора изобщо са чували за това, но нишестето често се използва за измиване на чувствителна и застаряваща кожа. Изсипете 1 ч.л. нишесте в 1 литър чиста преварена вода. Измийте се с разтвора при стайна температура и след това изплакнете лицето си с обикновена чиста вода. Нанесете крем подходящ за вашия тип кожа.

Вижте още: Лек за кашлица с мляко: веднага ще се почувствате по-добре

Нишестето не само подхранва кожата, но и възстановява нейната еластичност. Това средство винаги е достъпно и безопасно. Това не е ли причина сега да смесите правилните съставки, да нанесете върху лицето, да видите резултатите и да разкажете на приятелите си?