НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА За цъфтящи орхидеи пригответе тази ефективна смес

За цъфтящи орхидеи пригответе тази ефективна смес

0

Ако искате да се радвате на цъфтящи орхидеи, прочетете статията и вижте какво е необходимо да направите!

Орхидеите са невероятно красиви растения с удивителни цветове. В допълнение, това е едно от най-дълго цъфтящите стайни растения. Не без причина в магазина винаги ги виждаме с луксозна „шапка“ от цветове.

Всеки, който реши да има това екзотично цвете за себе си, вероятно очаква то да цъфти почти през цялата година. Въпреки това, често собствениците на орхидеи са изправени пред факта, че в магазините цъфтят, а у дома нови цветове не искат да се появяват. Сякаш орхидеята обявява бунт и никога не се съгласява да пусне нови цветове.

Факт е, че дивите орхидеи получават всички необходими вещества, заедно с дъждовната вода. Домашните красавици трябва да бъдат подпомагани, като биват подхранени. Освен това, да направите това изобщо не е трудно и изобщо не е необходимо да купувате скъп тор, който освен това може да не е толкова полезен.

Вместо да пазарувате скъпи торове и препарати, можете да третирате цветята си с домашен тор, който само ще им бъде от полза. Закупуването на необходимите компоненти за него също не е трудно.

Смес за цъфтящи орхидеи

Ще ви трябват:

  • чесън;
  • янтарна киселина;
  • вода.

Пропорциите на тора зависят от броя и размера на растенията. Например за две не много големи орхидеи ще са достатъчни 1 голяма скилидка чесън и половин таблетка янтарна киселина.

Вземете пресата за чесън и прекарайте през нея необходимото количество чесън и янтарна киселина. Разтворете по този начин таблетката и чесъна в чаша гореща вода. Покрийте сместа с капак или торбичка и оставете да престои за една нощ.

На следващата сутрин изсипете чесновата смес в съд, където орхидеята вирее. Тук добавете толкова вода, колкото напълно да потопите орхидеята в нея. Поставете орхидеята в разредения разтвор и я оставяме в него за около час, като периодично поливате растението с разтвора и отгоре.

Такива бани подобряват общото състояние на кореновата система, а също така унищожават патогенните бактерии. Скоро ще забележите резултата от тази процедура: само за седмица орхидеята ще ви зарадва с нови дръжки. В допълнение, цъфтежът при така подхранените растения е по-буен и продължителен.

Вижте още: Засаждане на орех от ядка – лесен метод в чашка

Въпреки това, както винаги, всичко е добре, ако е в умерени количества: да се лекуват орхидеите с помощта на чесновата смес, е оптимално да се прави 1 път на 3 месеца. Правенето на това по-често не си струва. Тази витаминозна напитка е подходяща не само за орхидеите, но и за другите стайни растения.