НАЧАЛО ЗДРАВЕ Папиломи и брадавици – отървете се от тях с естествени продукти!

Папиломи и брадавици – отървете се от тях с естествени продукти!

0
Папиломи и брадавици - отървете се от тях с естествени продукти!
Папиломи и брадавици - отървете се от тях с естествени продукти!

Папиломи и брадавици – използвайте ефикасни средства от народната медицина

Промените в начина на живот и хормоналния дисбаланс са най-честите причини за кожни папиломи, запушени пори, абсцеси на кожата и други кожни проблеми.

На пазара има различни продукти за решаване на тези проблеми, но не всички са ефективни. От друга страна, те често са пълни с вредни химикали.

Опитайте по естествен начин да се отървете от тези проблеми.

Това са най-добрите естествени средства за често срещани кожни проблеми:

Папиломи по кожата
Папиломите са израстъци по повърхността на кожата, най-често се откриват по шията, подмишниците, горната част на гърба и клепачите.

Джинджифил
Масажирайте старателно папилома, като използвате парче джинджифил. Правете това в продължение на няколко минути, за предпочитане 7-8 пъти на ден. Папиломите ще изчезнат до 2 седмици.

Сода и рициново масло
Смесете рициново масло и сода за хляб. Пригответе пастата и я нанесете върху папилома, като фиксирате с превръзка. Повторете това 2-3 пъти на ден. Пастата може да се съхранява в хладилник до два дни.

Ябълков оцет
Накиснете памучен тампон в ябълков оцет и поставете върху папилома. Можете да го оставите на място за известно време и след няколко дни той ще потъмнее и ще падне.

Масло от чаено дърво
Това е най-сигурният начин за елиминиране на папиломите. Добавете няколко капки масло от чаено дърво към вода и накиснете памучен тампон в разтвора. Поставете върху папилома, фиксирайте с превръзка и оставете за известно време. Повтаряйте тази процедура 2-3 пъти на ден в продължение на месец.

Брадавици
Брадавиците са малки подутини по кожата или лигавиците, които се появяват заради човешки папиломен вирус или HPV. Следните естествени методи също са много ефективни:

Ябълков оцет
Поставете памучен тампон, потопен в ябълков оцет върху брадавицата и фиксирайте с лепенка. Оставете за 24 часа и след това, заменете с друг.

Чесън
Втривайте смлян чесън или прилагайте чеснов сок всяка вечер. Фиксирайте с лепенка, правете това два пъти на ден.

Чист мед
Нанесете мед върху брадавицата преди лягане и увийте с превръзка. Повтаряйте това, докато брадавицата напълно изчезне.

Банани
Всяка вечер преди лягане трябва да търкате брадавицата с бананова кора. Повтаряйте това в продължение на 15 дни.

Бенки
Те могат да се появят както при възрастни, така и при деца.

Чесън
Бенките могат успешно да се третират с екстракт от чесън или суров чесън. Защитете кожата около бенката с лепенка или вазелин и нанесете чесън върху бенката. След това го покрийте с превръзка и оставете за 4 часа. Трябва да повтаряте тази процедура всеки ден.

Ябълков оцет
Ябълковият оцет ефективно елиминира бенките. Трябва да нанесете памучен тампон върху бенката и да го оставите за 8 часа. Бенката с времето ще потъмнее и ще падне сама.

Рициново масло и сода за хляб
Нанесете приготвената паста върху бенката. Фиксирайте с превръзка и оставете до следващата сутрин. След това отстранете превръзката и изплакнете с вода. Повтаряйте това всеки ден.

Тъмни петна
Тъмни или старчески петна, най-често се срещат по лицето, ръцете и предмишниците. Ето как да се справите с тях по естествен начин:

Лук
Настържете лука и го нанесете върху петното. Оставете го да действа 10-15 минути и изплакнете. Повтаряйте тази процедура всеки ден.

Лимон
Потопете памучен тампон в лимонов сок и изтривайте петното два пъти на ден.

Хрян
Смесете го с оцет и използвайте тази смес, за да я прилагате върху тъмните петна всеки ден. С времето ще избледнеят.

Алое вера
Нанесете гел от свеж лист от алое върху тъмното петно, оставете да действа половин час и след това изплакнете.

Почистване на порите
Ако не бъдат почистени навреме, те често могат да доведат до инфекция. Затова почистете кожата по естествен начин:

Пара
Парната баня за лице без съмнение е най-добрият начин да почистите порите си.

Покрийте главата си с кърпа и останете над парата за 10-15 минути. След това отново измийте лицето си и го изплакнете няколко пъти с топла вода. В крайна сметка нанесете оцет, за да премахнете всякакви остатъци.

Вижте още: След кавга в дома, този ритуал ще ви помогне да възстановите мира

Скраб със захар
Можете да почистите порите и да възстановите блясъка на кожата, като я почистите. Смесете захар и лимон и втрийте в кожата с кръгови движения, като използвате памучен плат. След това измийте лицето си и изплакнете с топла вода.