Ето как да постигнете ефективно почистване на артериите от плаки!

Втвърдяването на артериите, известно още като атеросклероза, е често срещано заболяване, което се появява, когато холестерола, мазнините и други вещества се натрупват в стените на артериите и образуват твърди отлагания, наречени плаки.

С течение на времето тези отлагания могат да блокират артериите и да причинят проблеми в цялото тяло.

Ако искате да намалите риска от инфаркт и инсулт, трябва да сте сигурни, че артериите ви са напълно изчистени. Колкото по-малко натрупване на плаки имате, толкова по-добре.

Приемът на статини може да понижи общия ви холестерол, но те имат много опасни странични ефекти.

Препоръчваме ви ефективно естествено средство, което можете да използвате за почистване и поддържане на здрави артерии. Този продукт се състои от 5 прости съставки, които са лесно достъпни за всички! Тяхната комбинация прави тази смес най-ефективната и лечебна за кръвоносните съдове и здравето на сърцето.

Рецепта за почистване на артериите

Съставки:

  • 1 чаша лимонов сок
  • 1 чаша ябълков оцет
  • 1 чаша намачкан чесън
  • 1 чаша настърган пресен корен от джинджифил
  • 1 чаша мед (при желание може да се използват 2 чаши мед)

Приготвяне:

Разбъркайте съставките до гладка консистенция с помощта на дървена лъжица. Поставете сместа в стъклени буркани и съхранявайте в хладилника.

Загрейте чаша филтрирана вода и добавете една супена лъжица от сместа. Препоръчва се да се консумира всяка сутрин на празен стомах.

Забележка: Винаги разбърквайте сместа в буркана преди употреба.

Лимоновият сок има алкален ефект върху тялото. Витамин С в лимоните помага за намаляване на прогресията на атеросклерозата (втвърдяване на артериите). Освен това предотвратява натрупването на лош холестерол в артериите.

Джинджифилът съдържа много мощни противовъзпалителни съединения, наречени гингероли. Той помага да се отървете от възпалението и да подобрите кръвообращението. Освен това джинджифилът понижава нивото на триглицеридите и холестерола, които се натрупват по стените на артериите.

Чесънът е богат на алицин. Той реагира с червените кръвни клетки и произвежда сероводород, който отпуска кръвоносните съдове и активира кръвообращението. Това от своя страна понижава кръвното налягане, което позволява на кръвта да пренася повече кислород в сърдечния мускул и намалява налягането върху сърцето.

Вижте още: Премахнете брадавици и папиломи бързо и лесно с тези средства

Ябълковият оцет е богат на оцетна киселина, за която е известно, че понижава холестерола и триглицеридите в кръвта.