НАЧАЛО ЗДРАВЕ При високо кръвно налягане пийте тази отвара с лук!

При високо кръвно налягане пийте тази отвара с лук!

При високо кръвно налягане пийте тази отвара с лук!
При високо кръвно налягане пийте тази отвара с лук!

При високо кръвно налягане, това средство помага безотказно.

Кипнете 1 литър вода, като предварително добавите 0,5 кг захар, след това нарежете 5 големи глави червен лук на четвъртинки заедно с люспите, добавете ги в получения сироп и оставете да къкри в продължение на 20 минути на слаб огън.

Оставете да престои за 10 часа и прецедете през тензух, сгънат в няколко слоя. Приемайте 3 пъти на ден по 1 с.л. 20 минути преди ядене.

Курсът на лечение при високо кръвно налягане е 10 дни, след кратка почивка направете още един курс. Два курса са достатъчни поне за 1 година.

Ползи от лука
Всички знаят, че лукът е полезен за лечението на различни заболявания и просто като средство за укрепване на организма. На практика, никоя домакиня не може без него.

Толкова сме свикнали с лука, че понякога забравяме, че по всяко време на годината имаме на една ръка разстояние евтино и достъпно средство за борба с много болести.

Лукът се използва като лекарство от древни времена. Уникалните му лечебни свойства са били известни в Древен Египет, както и по времето на Древна Елада и Римската империя. Като цяло, лукът е познат повече от четири хиляди години.

Смята се, че родното място на тази култура е Централна Азия, територията на днешен Иран и Афганистан. Постепенно лукът се разпространява в близките страни – Индия, Китай, Гърция.

В наши дни лукът се отглежда почти по целия свят. Всеки знае, че лукът има способността да се бори с патогените. Това забележително свойство се осигурява от високото съдържание на специални летливи вещества – фитоноциди.

Лукът съдържа и различни азотни вещества, някои захари, включително глюкоза, фруктоза, захароза, малтоза. Освен това съдържа калций, мед, желязо и фосфор, които са много полезни за човешкото тяло. Например, железните соли допринасят за подобряване на състава на кръвта, а калциевите соли укрепват костната тъкан.

Нито една книга за народна медицина не подминава лука, тъй като е лек за голям брой заболявания.

Това растение сега се използва широко в медицината: при чревна атония, колит, хипертония, ринит, грип, фурункулоза и др.

Вижте още: Сокът от моркови подобрява мозъчната функция

Лукът съдържа много витамини, така че той е просто незаменим през зимата и началото на пролетта, когато грипът започва да бушува.