НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Народни поверия за котките – наистина ли притежават лечебна сила?

Народни поверия за котките – наистина ли притежават лечебна сила?

0
Народни поверия за котките - наистина ли притежават лечебна сила?
Народни поверия за котките - наистина ли притежават лечебна сила?

Народни поверия за котките

Когато котка се качи на коленете или легне до тях, така показва благоразположението си към човек. А навикът на домашния любимец да спи в леглото на собственика говори за желанието да бъде на топло място с позната миризма. Но възможно ли е да се вземе насериозно твърдението, че котката спи на тази част от тялото, която ви боли?

Котка и човек
За котките е важно да участват в живота на собственика и да бъдат част от всичко, което се случва в къщата. Ето защо те постоянно ни следват. Смята се, че пухкавите създания всъщност смятат територията на собствениците за своя, затова ходят навсякъде, искат да контролират всичко.

Народни поверия за котките - наистина ли притежават лечебна сила?

Ако коте е било отделено рано от майката, тогава то започва да възприема стопанина си като родител. Следователно то се привързва силно към човека. Котката се притеснява и когато усети, че нещо не е наред, тя се опитва да лежи на болното място, за да го излекува с лечебната си енергия. По принцип тази версия може да се приеме за истината. Възможно е това действително да е така.

Любимите места на котките
За котките, които не обичат да се галят и гушкат, идеалното място е рафт на шкафа или горната част на шкафа. Истинска радост за собственика е, когато ткава котка дойде в леглото му.

Но има котки с различен темперамент – по-приятелски настроени и нежни. Това са онези пухкави котки, които обичат да се галят и получават много обич от собственика. Такива животни обичат да са близо до стопанина, така че могат да спят навсякъде (на коленете, на гърба, на корема, на гърдите, близо до главата). И тук въпросът не е, че човек го боли нещо, просто домашният любимец иска да бъде по-близо до своя собственик. Това е присъщо за всяко живо същество – заспиваме само там, където се чувстваме сигурни и в безопасност.

Народни поверия
Например, положението на котката върху леглото по време на сън също може да каже много. Животно, което иска да контролира всичко, ще предпочете да спи на възглавницата. Миролюбивите и спокойни котки обикновено спят в краката на човек.

Има и друга версия защо котката лежи на определено място от човешкото тяло. Това зависи от температурата на мястото. В студения сезон котките търсят по-топло пространство, затова могат да легнат на стомаха или между краката на собственика.

Вижте още: Ябълков пай от продукти, които всяка домакиня има в кухнята

Поверията идват от хората. Това се отнася и за поверието за котките. Вероятно е имало случаи, когато животното е излекувало собственика. Но, най-вероятно, това са били просто съвпадения и хората погрешно са взели това за подарък от котката. Да повярвате ли или не, зависи от вас.