Без бръчки по лицето – лесна домашна маска с мляко и ориз

Омръзнали са ви бръчките по лицето, защото ви правят по-възрастни? Процесът на стареене дехидратира кожата. Понякога, поради тъмните петна и неравномерния тен на кожата, лицето ви започва да изглежда безжизнено.

Ако искате да направите нещо по въпроса и да изглеждате по-млади само за седмица, научете тайната на японските жени.

Тази невероятна рецепта се използва от японските жени от векове и основната й съставка е оризът.

Оризът има много лечебни ползи, които правят кожата чиста и гладка. Елиминира тъмните петна. Освен това има антиоксидантни свойства, а поради съдържанието на линолова киселина оризът стимулира производството на колаген в кожните клетки. Това намалява бръчките и по този начин ви прави по-млади.

Друго предимство на ориза е, че той съдържа съединение, наречено сквален, което осигурява защита от слънцето, а също така възстановява кожата, повредена от излагане на слънчева светлина. Можете редовно да използвате този продукт за подмладяване на кожата си.

Можете също така да добавите ориз към диетата си, защото той е богат на гама оризанол и витамин Е, който е отговорен за понижаването на холестерола в кръвта и за вашето здраво сърце.

Необходими съставки:
3 супени лъжици ориз
1 супена лъжица мляко
1 супена лъжица мед
1 чаша вода

Приготвяне:
Сварете ориза в чаша вода на среден огън. Изключете котлона и прецедете сместа след 2-3 минути. Добавете 1 супена лъжица мляко към сварения ориз и 1 супена лъжица мед. Смесете и нанесете маската върху лицето си. Оставете маската да изсъхне напълно за 10-15 минути. След това измийте лицето си с водата, в която сте сварили ориза.

Правете тази маска поне веднъж седмично, за да изглеждате по-млади.

Вижте още: Мързеливи сарми, приготвят се много бързо: невероятно вкусни

Антиоксидантите и лечебните свойства на ориза действат като овлажнител, а също така ще помогнат за подобряване на кръвообращението. Това ще намали възпалението на кожата и ще премахне тъмните петна. Опитайте днес, за да имате чиста и здрава кожа утре!