НАЧАЛО ЗДРАВЕ Сок от цвекло и портокали за пречистване на черния дроб

Сок от цвекло и портокали за пречистване на черния дроб

0
Сок от цвекло и портокали за пречистване на черния дроб
Сок от цвекло и портокали за пречистване на черния дроб

Сок от цвекло и портокали – полезен за целия организъм

Сокът е прост, удобен, икономичен и евтин начин за укрепване на вашето здраве. Зеленчуковите сокове осигуряват широк спектър от ползи за организма.

Много хора изпитват трудност да пият зеленчукови сокове, тъй като те често се оказват горчиви.

Добрата новина е, че има различни рецепти за сокове за по-сладки варианти, които са питателни и здравословни. Една от тях е популярен микс, наречен „сок 3 в 1″, вкусна противовъзпалителна комбинация от портокал, цвекло и моркови.

Необходими съставки:
4 органични портокала
1 глава органично цвекло
2 органични моркова

Приготвяне:
Измийте и обелете портокалите, цвеклото и морковите. Прекарайте всички съставки през сокоизстисквачка. Може да използвате и блендер.

При необходимост добавете естествен подсладител. Сервирайте веднага!

Този сок е питателен и здравословен от три суперпродукта.

Портокали
Портокалите са богати на витамини B, витамин С, калий и флавоноиди. Антиоксидантите в портокала намаляват хроничното възпаление и предотвратяват хронични заболявания като диабет, рак, деменция, сърдечно-съдови заболявания и остеопороза. Витамин С, намиращ се в портокалите, също предлага много предимства: от поддържане на лигавицата на кръвоносните съдове и предотвратяване на увреждането на клетките чрез окисляване до контрол на нивото на мазнини в кръвта. В крайна сметка витамините от група В, като фолат и тиамин, подобряват храносмилането и контролират диабет тип II.

Цвекло
Цвеклото съдържа тиамини, противовъзпалителни антиоксиданти, нитрати и минерали като манган. Доказано е, че сокът от цвекло намалява възпалението и оксидативния стрес в организма, както и предотвратява хронични състояния като атеросклероза и хипертония. Нитратите ефективно предотвратяват когнитивното увреждане, докато манганът подобрява бъбречната функция и помага за контролиране на диабета по напълно естествен начин.

Моркови
Морковите са отличен източник на здравословни, противовъзпалителни антиоксиданти, витамини и минерали като каротини, витамин А, желязо, магнезий и калий.

Освен че участва в противовъзпалителните процеси, витамин А също помага за подобряване на зрението, особено нощното виждане или зрението при хора с дефицит на витамин А. Освен това предотвратява катаракта и макулна дегенерация.

Каротините, витамин А и ретиновата киселина, съединение, произвеждано от организма в присъствието на витамин А, също са в състояние да предотвратят рака на кожата, да поправят уврежданията на кожата и да повишават имунната ни система. В крайна сметка калият намалява остеопорозата, забавя прогресията на бъбречните заболявания и намалява смъртността заради сърдечно-съдови заболявания.

Вижте още: Мед и джинджифил за премахване на болката в ставите

Така че, ако имате портокали, цвекло и моркови в дома си, действайте сега! Направете си свой собствен, питателен, гъст и вкусен сок!