НАЧАЛО ЗДРАВЕ Мехлем за уморени крака, спазми и груби пети – домашна рецепта

Мехлем за уморени крака, спазми и груби пети – домашна рецепта

0
Мехлем за уморени крака, спазми и груби пети - домашна рецепта
Мехлем за уморени крака, спазми и груби пети - домашна рецепта

Мехлем за уморени крака, спазми и груби пети

Приготвям този мехлем за себе си, но сега ще споделя рецептата с вас, така че който иска да си я направи.

Мажа краката си с този мехлем. Идеален е за уморени крака, подути вени и спазми. Той облекчава всички тези проблеми. Кожата след това не е толкова мазна, колкото когато я мажете само със зехтин. Кожата остава мека и добре ухаеща.

През май се бере коприва. Напълнете буркан с широко гърло и след това залейте със зехтин, два до три пръста над копривата. Оставете на слънце за 30 дни.

Прецедете маслото. Можете да използвате това масло всяка сутрин по супена лъжица на гладно, за да пречистите всички органи от токсини в организма и най-вече кръвта.

Вземете 50 или 100 мл. от това масло и го смесете със същото количествотиквено масло. Така че съотношението между масло от коприва и тиквено масло е 1: 1. Това масло се съхранява в хладилника.

Ако искате да го приготвите като крем за мазане, набавете си едно парче пчелен восък, разтопете го на пара и го добавете към лечебното масло.

Вижте още: Петна по кожата – премахнете ги със сок от чесън

Изсипете в подходящ съд, докато е в течно състояние и оставете да стегне. След това го използвайте редовно. Може да омекоти и загрубели пети като „копита“, но са нужни постоянство и ежедневна употреба с предварително накисване и изтъркване на петите.

Този мехлем за уморени крака облекчава болката в краката.