НАЧАЛО ЗДРАВЕ Маска с ориз, която ще ви подмлади с 10 години

Маска с ориз, която ще ви подмлади с 10 години

0
Маска с ориз, която ще ви подмлади с 10 години
Маска с ориз, която ще ви подмлади с 10 години

Маска с ориз, която прави кожата мека и по-млада

Повечето хора, които искат да изглеждат по-млади, често отделят много време, за да изпълнят тази задача. Имате късмет. Вече не е нужно да стигате до крайности, за да изглеждате с 10 години по-млади, защото тази рецепта с ориз може да ви помогне.

Ползите за красотата от ориза
Оризът отдавна се използва в здравословните диети, но има много ползи и за красотата, които може би още не сте осъзнали. Оризът има антиоксиданти, за които е известно, че помагат за забавяне и минимизиране на появата на бръчки и забавят процеса на стареене. Оризът се използва и в някои азиатски култури за лечение на раздразнена кожа и акне.

Оризова маска
Не се притеснявайте, няма да използвате цели оризови зърна, за да извлечете полза от оризовата маска. Вместо това ще използвате оризова вода, която е страничен продукт от варенето на ориз, докато омекне.

Ето една рецепта за традиционна японска маска с ориз:

На среден огън сварете две до три супени лъжици ориз, докато омекне. Отцедете ориза, като съхраните готовата течност. Измийте сварения ориз в студена вода.

Добавете една супена лъжица мляко и една супена лъжица мед. Разбъркайте и нанесете върху чиста шия и лице. След 30 минути изплакнете с оризовата вода, която отделихте по-рано.

Вижте още: Комбинация от мед и куркума за лечение на рака

Резултати:

Ще имате по-мека кожа и можете да намалите факторите на стареене като бръчките. Тенът на кожата ви ще бъде изравнен и като цяло ще имате по-хидратирана кожа. Кожата ви ще изглежда по-озарена и по-млада.