НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Вратата на фурната може да бъде почистена лесно и евтино

Вратата на фурната може да бъде почистена лесно и евтино

0
Вратата на фурната може да бъде почистена лесно и евтино
Вратата на фурната може да бъде почистена лесно и евтино

Вратата на фурната може да бъде почистена лесно с това домашно средство

Фурната е изобретение, за което много домакини са благодарни. За съжаление, много от нас трябва да се справят с мръсното стъкло на фурната. Най-често те забравят за това веднага след като изключат фурната. В резултат на това на повърхността се натрупва мръсотия, което прави почистването по-трудно.

Не отлагайте това занятие за по-късно. Достатъчно е да се възползвате от този трик, който помогна на много домакини. Ще ви е необходимо минимум време и в крайна сметка фурната ще е като нова. Можете да забравите за дълго за петната.

Така че, да започваме!
Преди да започнете работа, постелете ненужна кърпа под вратата. Запечатайте дупките, от които се изпуска горещия въздух. Изсипете оцет и вода в спрей бутилка в съотношение 1 към 9. Напръскайте вътрешността на вратата на фурната.

Поръсете сода за хляб на дебел слой.

Напръскайте с оцета отгоре, за да се образува гъста паста. Оставете за 15 минути.

Изпийте чаша кафе или чай.

С помощта на парцал или гъба изтъркайте повърхността на замърсената зона.

Не изплаквайте останалата сода с вода. Могат да се образуват бели петна. По-добре е да съберете продукта с помощта на прахосмукачка или четка. Избършете вратата на фурната със суха микрофибърна кърпа.

Можете да използвате техниката отново. Фурната ще бъде като нова, сякаш не е използвана редовно.

Вижте още: Рецепта за ориенталски сладкиш – сочен и много вкусен

Сега знаете как бързо и ефективно да почистите вратата на фурната от замърсяване, без допълнителни разходи и време. Споделете този метод с вашите приятели и познати.