НАЧАЛО ЗДРАВЕ Мляко и сода за напукани пети, суха кожа и мазоли

Мляко и сода за напукани пети, суха кожа и мазоли

1
Мляко и сода за напукани пети, суха кожа и мазоли
Мляко и сода за напукани пети, суха кожа и мазоли

Мляко и сода за напукани пети и суха кожа

Много жени страдат от суха кожа на краката и напукани пети. Заради мазолите и белещата се кожа, краката ви може да изглеждат не добре поддържани, а също така, това ще ви причини дискомфорт. Но има начин да се отървете от този проблем. В тази статия няма да говорим за крем, а за лечебна вана, която може да си направите у дома.

Рецепта за възстановяваща вана за крака
Напуканите пети, мазолите и сухата кожа са проблеми, с които всеки се е сблъсквал поне веднъж в живота си. Ситуацията се влошава през лятото, когато на кожата не й достига влага поради сухия въздух.

Повечето хора предпочитат да маскират проблема с кремове или козметични процедури в салони. Но можете да се справите с неприятните симптоми у дома. Предлагаме ви да използвате рецепта за доказана домашна маска. Тя ще ексфолира мъртвите частици и ще направи кожата мека и нежна.

За да приготвите този продукт са ви необходими само 2 съставки. Това са мляко и сода. Най-вероятно и двата продукта могат да бъдат намерени във вашата кухня.

Необходими са ви 2 – 4 чаши мляко и 3 супени лъжици обикновена сода. Процесът на приготвяне е доста прост.

За да си направите вана, подгответе предварително леген или друг съд, където можете да накиснете краката си. Загрейте млякото, добавете сода и разбъркайте добре.

Дръжте краката си във ваната поне за 10 минути. След това ги изплакнете с топла вода и ги подсушете. След това нанесете крема за крака, който обикновено използвате.

Вижте още: Домашен сметанов сладкиш с бадеми по немска рецепта

Повтаряйте процедурата възможно най-често, но поне 2 – 3 пъти седмично. За да постигнете траен ефект, трябва да направите цял курс с продължителност от 1 до 2 месеца.

Колкото по-често правите вана, толкова по-бързо ще видите резултата. Надяваме се тази рецепта да ви бъде от полза! Не забравяйте, че за красотата на краката трябва да се грижите през цялото време, не само през лятото.