НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Почистване на негативната енергия със стайни растения

Почистване на негативната енергия със стайни растения

0
Почистване на негативната енергия със стайни растения
Почистване на негативната енергия със стайни растения

Почистване на негативната енергия в дома с растения

Хората отглеждат стайни растения по много причини – за украса на къщата или за пречистване на въздуха. Но това далеч не е всичко, на което са способни растенията. Някои растения помагат да се изпълни къщата с положителна енергия, да се почисти от негативността и да се възстанови правилния поток от жизнена енергия.

Най-добрите стайни растения

Спатифилум
Това цвете символизира духовно, умствено и физическо благоденствие. То също така неутрализира вътрешните отрицателни потоци. Това растение се чувства най-добре в затъмнени помещения, без пряка слънчева светлина. Чувства се добре дори в офиса. Ако го поставите в спалнята – това ще ви даде усещане за спокойствие и ще нормализира съня.

Почистване на негативната енергия със стайни растения

Жасмин
Цветето привлича положителна енергия и помага за укрепване на отношенията. Едно цвете ще създаде романтична атмосфера, а сладкият му аромат ще успокои ума и ще изпълни тялото с енергия. Най-добре вирее в южната част на къщата.

Почистване на негативната енергия със стайни растения

Розмарин
Розмаринът ще ви помогне да почистите въздуха и да подобрите притока на благополучие към вашия дом. Миризмата на розмарин мигновено повишава настроението, а също така намалява умората, подобрява паметта и лекува безсънието. Освен това, носи вътрешен мир на своя притежател. Най-добре да поставите растението на слънчево място и да го поливате умерено.

Почистване на негативната енергия със стайни растения

Бамбук на щастието
На Изток той е символ на просперитет и развитие от хиляди години. Според Фън Шуй вертикалните стъбла на това растение, насочени към слънцето, влияят на жизнената енергия, жизнеността и физическата активност. Бамбукът се нуждае от слабо осветление и малко количество вода.

Дърво на парите
Това растение отдавна е известно със своята положителна енергия. То създава поток от добра енергия, който носи късмет. Поставете го в ъгъла, за да се освободите от безпокойството, стреса и негативните мисли.

Орхидея
Причудливо и капризно растение, но в същото време си струва да я имате у дома. Привлича положителна енергия и подобрява потока на енергия в къщата. Това е дълготрайно цвете, което има прекрасен аромат и огромна гама от нюанси. Орхидеите активно произвеждат кислород, така че са идеални за спалнята.

Алое вера
Алое вера носи късмет. За полезните му свойства няма какво да се каже, те са безброй. Растението не понася пряка слънчева светлина, така че местоположението на това растение трябва да се избере внимателно.

Градински чай
Градинският чай има невероятни почистващи свойства, които помагат да се отървете от негативните емоции като гняв и страх. Благодарение на градинския чай енергийните потоци в къщата се възстановяват и това се отразява положително на живота ви.

Вижте още: Кисело зеле: спазвайте следните съвети, за да бъде хрупкаво и сочно

Не е необходимо незабавно да придобивате всички стайни растения наведнъж, за да подобрите живота си. Ще бъде достатъчно да си набавите едно. Просто изберете това, което харесвате и което ще радва окото. Ако искрено се грижите за растението, тогава то ще изпълни дома ви с положителна енергия и ще ви избави от негативността.