НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Прогонване на мишките от дома с естествени средства

Прогонване на мишките от дома с естествени средства

0
Прогонване на мишките от дома с естествени средства
Прогонване на мишките от дома с естествени средства

Прогонване на мишките от дома

С настъпването на студените дни мишките естествено искат да се спасят във вашите домове и те се справят отлично. Достатъчна е дори най-малката дупчица, която да се превърне във вход към вашия и бъдещия им дом.

За съжаление знаем, че тези животни се размножават много бързо и са носители на тежки заразни болести, така че е най-добре да ги държим далеч от дома си. Първо, обезопасете всички входове, прозорци и други проходи за вашия дом или мазе.

В тази статия ще научите за хуманен начин как да се отървете от тези животни, ако не искате да им навредите, но и по конвенционални начини, все пак естествени и без използването на химикали.

Мишките и плъховете по света са пригодени да живеят в най-неприятните условия.

Но последното нещо, което искате е тези същества да влязат във вашия дом. Тези животни могат да преминават през пукнатини по стените и други отвори като канализацията.

Нека не забравяме, че тези животни, освен че оставят изпражнения навсякъде, разпространяват и страшни заразни болести.

Ако имате малки деца в дома, рискът е още по-голям, тъй като децата често играят на пода и са изложени на ухапване или докосване до телесни течности и фекалии от тези животни.

Тези вредители се размножават лесно и бързо. Само си представете, женските плъхове могат да имат между 15 и 22 малки годишно. Въпреки че има много пестициди за елиминиране на тези гризачи, най-добре е да се отървете от тях по естествен начин.

Химическите агенти са много силни, така че те са ефективни, защото мишките ще забравят за дома ви за дълго време.

Проблемът обаче е, че остатъците от тези химикали остават в дома и могат да застрашат вашето и здравето на вашите близки.

Затова опитайте тези естествени методи:
Ето един много ефективен начин, който няма да навреди на животните, а само ще ги прогони от дома ви.

Вземете няколко пакетчета ментов чай, кипнете вода и сварете чая както обикновено. Може да изпиете чая, а торбичките поставете там, където подозирате, че мишката се крие.

Миризмата на мента ги отблъсква и те ще бъдат принудени да напуснат дома ви и да не се връщат повторно.

Можете също да използвате ментова тинктура вместо чай. В такъв случай капнете няколко капки в спрей бутилка с вода и напръскайте ъглите. Повтаряйте процедурата веднъж седмично.

Можете също да направите следното: капнете няколко капки мента на парчета памук и ги поставете на критичните места из дома.

Този метод е ефективен и в борбата с мравки, хлебарки и други насекоми.

Ментата може да се използва и като естествена защита срещу комари.

Към две супени лъжици масло от жожоба добавете 3-5 капки етерично масло от мента, след което разбъркайте. След това нанесете тази смес върху кожата, която не е покрита с дрехи.

Използвайте сода за хляб: Тази съставка е много ефективна, тъй като мишките не могат да я усвоят. Поставете я на стратегически места, където мишките се движат най-много. Ще я изядат и ще умрат.

Гипс
Този метод включва смес от гипс, храна и сол. Поставете тази смес на стратегически места, така че когато мишките я изядат, гипсът ще се втвърди в тялото им и те ще умрат.

Вижте още: Близкото бъдеще ви готви изненада – разберете каква е тя!

Шоколад и гипс
Гризачите също обичат сладката храна. Затова шоколадът е чудесен за привличане на вниманието им. Смесете шоколад на прах с гипса. И този метод работи точно като предишния.