НАЧАЛО ЗДРАВЕ Домашен лек за холестерол с чесън, лимони и сода

Домашен лек за холестерол с чесън, лимони и сода

0
Домашен лек за холестерол с чесън, лимони и сода
Домашен лек за холестерол с чесън, лимони и сода

Домашен лек за холестерол

Научих за тази рецепта от приятел, който имаше два пъти по-високи стойности на холестерола! След консумацията на този лек, холестеролът му се нормализира.

Необходими съставки:
600 гр. лимони
60 гр. домашен чесън (не китайски)
2 литра вода
10 гр. сода за хляб
вода

Приготвяне:
Накиснете лимоните във вода, в която сте разтворили содата. Оставете да престоят поне за 5-6 часа. След това извадете лимоните от разтвора и изплакнете добре под течаща студена вода.

Нарежете лимоните на четвъртинки, заедно с кората, след това ги поставете в по-дълбока купа. Не белете чесъна, притиснете всяка скилидка с вилица, след което добавете чесъна към нарязаните лимони.

Залейте с 2 литра студена вода и сложете на котлона да заври.

Когато заври, свалете от котлона и оставете да се охлади за 12 часа при стайна температура. След това прецедете течността и съхранявайте в стъклени бутилки в хладилника.

Пийте по 100 мл. всяка сутрин, преди закуска, на гладно. Не го изпивайте наведнъж, а на няколко глътки.

Направете почивка за 7 дни, след което повторете курса. Направете отново почивка и направете курса отново.

След проведеното лечение, холестеролът се нормализира.

Как да поддържате холестерола в нормални граници? Поддържането на здравето изисква постоянни грижи и следене за баланса в организма. Препоръчително е да не пропускате сезонните профилактични прегледи при семейния лекар, както и да си правите по-често кръвни и сърдечни изследвания.

Открит навреме, повишеният холестерол може да бъде преодолян и да не доведе до сериозни здравословни проблеми по-късно.

Кога холестеролът е нормален?
Нормалното съдържание на общия холестерол в човешката кръв е около 3, 36-7, 76 mmol / L (около 1, 3-3, 0 g /l). Здравият човек има около 5 литра и като цяло 6, 5-15, 0 грама холестерол в нея. В цялото тяло има около 250 гр. холестерол.

Нормалните нива на общия холестерол са 5, 2, а границата е 6, 5; при лошия холестерол приемливите стойности са от 4, 0 до 5, 0; за добрия от 1, 0 до 0, 9.

Вижте още: Домашно средство срещу кашлица с мед и чесън

При вече установен холестерол
В тези случаи трябва да се направи консултация с кардиолог. Добре е да вземете мерки, започнете да приемате натурални продукти с омега-3 мастни киселини. Трябва да се определи рискът от атеросклероза или натрупването на атеросклеротични плаки. За понижаването на холестерола са важни няколко фактора – възраст, общо здравословно състояние, хранителни навици, наследствена обремененост и др.