НАЧАЛО ЗДРАВЕ Чесън и червено вино – комбинация, която бори всички болести

Чесън и червено вино – комбинация, която бори всички болести

0
Чесън и червено вино - комбинация, която бори всички болести
Чесън и червено вино - комбинация, която бори всички болести

Чесън и червено вино за здраво сърце

Колкото повече остаряваме, толкова повече болести се появяват – грип или температура, диабет, зрителни проблеми или хронични заболявания като Алцхаймер, рак, болни бъбреци и др.

Трябва да знаете как да се справите с тези заболявания и да останете здрави колкото е възможно по-дълго, затова днес ви предлагаме мощно средство, което може да излекува дори 100 заболявания. Става въпрос за комбинация от чесън и червено вино.

И двете съставки имат мощни лечебни свойства, които са много полезни за организма.

Комбинацията от чесън и вино, консумирана се бори с всички болести, които засягат организма.

Начин на приготвяне и употреба:
Обелете 12 скилидки чесън и ги нарежете на 4 части.

След като приключите с този процес, ги поставете в стъклен съд с херметическо затваряне и налейте половин литър червено вино.

Съхранявайте бутилката на хладно място с достъп на слънчевата светлина в продължение на най-малко 2 седмици.

Всеки ден трябва да разклащате съда, така че лечебните свойства на двете съставки да се слеят по време на мацерацията. След като изтече необходимото време, прецедете продукта и го изсипете в друга бутилка от тъмно стъкло.

Консумирайте по 3 супени лъжици от средството на ден в продължение на месец преди всяко хранене.

Лечебни свойства на чесъна
Чесънът, въпреки миризмата, която мнозина не харесват, има редица терапевтични свойства, които са много полезни за организма, сред тях – противовъзпалителни, антисептични, бактерицидни и почистващи качества.

Когато чесънът се консумира ежедневно, ние внасяме всички горепосочени хранителни вещества в организма и от своя страна насърчаваме правилното функциониране на нашите органи.

Лечебните свойства на червеното вино
Тази мощна течност е не само отлична алкохолна напитка, но се използва за подобряване на сърдечно-съдовото здраве. Това се дължи на количеството антиоксиданти, намиращи се във виното. Когато се консумира умерено, то може да контролира кръвното налягане и да изчисти артериалните стени, така че можете да регулирате сърдечната си дейност.

Вижте още: Чесън и мляко при пневмония, ишиас и кашлица

Ако смесите червено вино с чесън, вие си гарантирате добро сърдечно-съдово здраве и стабилни нива на триглицериди, холестерол и глюкоза.